Emniyet müdürünün eşine kimlik sormanın cezası dayak ve gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Emniyet müdürünün eşine kimlik sormanın cezası dayak ve gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2002 02:01

Emniyet müdürünün eşine kimlik soran okul müdürü gözaltına alındı, öğretmenevi müdürü dayak yedi.

Antalya'nın Serik İlçesi'nde, iki sivil polisle okula gelen emniyet müdürünün eşine kimlik soran okul müdürü Ergin İpteç, gözaltına alındı.

Serik'te polis ile öğretmenleri karşı karşıya getiren olayda, arkadaşına yardımcı olmak için Emniyet Müdürlüğü'ne giden Öğretmenevi Müdürü Servet Kaş ise içeriden yüzü kanlı ve vücudunda darp izleri olduğu halde çıktı. Kaş, polisler tarafından dövüldüğünü iddia etti. Olay, belediye başkanı ve Türk Eğitim Sen tarafından kınandı.

Serik'te öğretmenlerle polis arasında gerginliğe yol açan olay, önceki gün saat 16.00'da meydana geldi. Yanına iki sivil kadın polis alarak bir öğrenciye yardım etmek amacıyla Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na giden Serik Emniyet Müdürü Selman Kerimoğlu'nun polis eşi Serpil Kerimoğlu, koridorlarda dolaşırken, Okul Müdürü Ergin İpteç ile karşılaştı. Okul Müdürü İpteç, sınıflara girip çıkan üç kadına kim olduklarını sorunca beklemediği bir cevapla karşılaştı. İddiaya göre üç kadın polis, İpteç'i tersleyerek ‘‘Biz sana biraz sonra kim olduğumuzu gösteririz’’ diyerek okuldan ayrıldı.

GAZETECİLERE TEPKİ

Bunun üzerine, aldığı tehdidi ve başından geçen olayı bildirmek üzere kaymakamlığa giden Müdür Ergin İpteç, çıkışta dışarıda bekleyen polisler tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek gözaltına alındı. Arkadaşlarının gözaltına alındığını öğrenen öğretmenler, Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmaya başladı. O sırada eşi ile dışarı çıkan Emniyet Müdürü Selman Kerimoğlu, olay hakkında bilgi almak isteyen gazetecileri azarlayarak, ‘‘Ne arıyorsunuz burada? Bir olay mı var da geliyorsunuz? Başka olaylarda neredeydiniz?’’ diye bağırdı.

SEN İÇERİ GELSENE

Kerimoğlu, açıklamalarına tepki gösteren öğretmenlerin arasında bulunan Öğretmenevi Müdürü Servet Kaş'ı içeri çağırdı. Emniyet Müdürlüğü'ne giren Kaş, kısa süre sonra yüzü gözü kan içinde dışarı çıktı. Kaş, bir sivil polisin kendisini tekme tokat dövdüğünü, bir odaya kitlemeye çalıştığı sırada elinden kurtulup kaçmayı başardığını iddia etti. Olay, dışarda bekleyen öğretmenler arasında şaşkınlık ve öfkeye neden oldu. Hastaneye giden Kaş'a, 3 günlük rapor verildi.

Öğretmenler, Okul Müdürü Ergin İpteç'in de serbest bırakılmasından sonra Emniyet Müdürlüğü'nün önünden ayrıldılar.

İpteç, yaşadıkları karşısında emniyet müdürü ve polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Emniyet Müdürlüğü'nde dayak yediğini iddia eden Serik Öğretmenevi Müdürü Servet Kaş da savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

SERİK KAYMAKAMININ GÖRÜŞÜ

Kargaşada kapıya çarpmıştır


Serik Kaymakamı Mehmet Aydın, bir açıklama yaparak öğrentmenlerin dövülmesi iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kaymakam Aydın, emniyet müdürlüğü önünde yaşanan kargaşa sırasında Öğretmenevi Müdürü Servet Kaş'ın darp izi aldığını söyleyerek ‘‘Bu kargaşa esnasında başını kapıya çarpmıştır. Benim görev aldığım yerlerde, polisle vatandaşların arasında bu tür olaylar kesinlikle yaşanmaz’’ dedi. Aydın, karşılıklı suçlamaların mahkemeye yansıdığını ifade ederek olayla ilgili pazartesi günü kendilerinin de idari soruşturma açacağını söyledi. Antalya Milli Eğitim Müdürü Süleyman Akyüz de, Serik'teki olay üzerine ilçeye gitti. Akyüz, öğretmenlerin arkasında olduğunu söyledi ve olaya adları karışan öğretmenlerden bilgi aldı.

Öğrenciler bize emanet herkese kimlik sorarız

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ergin İpteç, yaşadığı olayı şöyle anlattı:

‘‘Okul koridorlarında 3 kadını görünce kim olduklarını sordum ve bana 'Sen kimsin' yanıtını verdiler. Ben de okul müdürü olduğumu ve nasıl yardımcı olabileceğimi sordum. 'Sen bize nasıl yardımcı olacaksın? Biz sana kim olduğumuzu gösteririz' diyerek, okuldan ayrıldılar. Biz okulumuza gelen kim olursa olsun kimlik bilgilerini soruyoruz. Çünkü veliler, öğrencilerimizi bize emanet ediyor.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!