Emniyet Müdürlüğü çalışma saatleri 2024 - Emniyet saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Güncelleme Tarihi:

Emniyet Müdürlüğü çalışma saatleri 2024 - Emniyet saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2024 09:42

Emniyet Genel Müdürlüğü çalışma saatleri internette cevap arayan sorular arasında yer alıyor. Peki Emniyet Müdürlüğü çalışma saatleri nedir? Emniyet Müdürlüğü Cumartesi ve Pazar günleri açık mı? İşte Emniyet Müdürlüğü çalışma saatleri 2024

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğüne kısaca EGM kısaltmasıyla bilinir. EGM’ye bağlı il ve ilçe emniyet müdürlükleri vatandaşlara çeşitli alanlarda hizmet vermektedir. Bu hizmetleri almak için bazı durumlarda randevu almak gerekir. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü’nün çalışma saatlerine de dikkat etmek gerekir. Çünkü EGM resmi bir kurum olduğu için çalışma saatleri de resmi kurumların yönetmeliklerine göre belirlenmektedir.

Emniyet Çalışma Saatleri 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı tüm il ve ilçe merkezlerinde kurumun hizmeti hafta içi her gün saat 08.30 ile 17.00 arası faaliyet göstermektedir.

Emniyet Müdürlüğü Cumartesi ve Pazar Günleri Açık Mı?

Hafta sonları ise kurum kapalı olmaktadır.

Emniyet Müdürlüğü Öğle Tatili Saatleri

Ayrıca kurum öğle zamanlarında da öğle tatiline girmektedir. Bu nedenle hizmet alacağınız birimle ilgili zaman kaybına uğramamak için öğle tatiline de dikkat etmek gerekir. EGM birimlerinin öğle tatili saatleri ise 12.30 ile 13.30 arasıdır.

Haberin Devamı

EGM birimleri içerisinde özellikle pasaport, ehliyet gibi yapılacak işlemler için çalışma saati olarak 08.30-12.30 ile 13.30-17.00 arası hizmet alınmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Alınan Hizmetler

Emniyet Genel Müdürlüğü il ve ilçe merkezlerinde vatandaşlara farklı işlemler için hizmet sağlar. Özellikle EGM tarafından resmi bir kurum olarak verilen hizmetlerin başında ehliyet ile ruhsat işlemleri, pasaport ve kayıp kimlik işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca bazı şahsi ve ticari sorunlar konusunda da EGM birimleri resmi kurum olarak görev sağlamaktadır.

Emniyet müdürlüklerinin çalışma saatleri, bu kurumdan hizmet almak isteyen vatandaşlar açısından çok önemlidir. Özellikle vatandaşların vakit kaybetmemesi açısından verilen hizmetler randevu usulüne bağlanmıştır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Merkezleri

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde tüm il ve ilçelerde yer alan polis merkezleri vatandaşlara 7/24 hizmet sağlar. Polis merkezleri vatandaşların tüm adli ve toplumsal olaylarına esaslı ve kesintisiz olarak 7/24 hizmet sağlar. Bu nedenle polis merkezlerinin adli olaylar karşısında çalışma saatleri yoktur.

 

BAKMADAN GEÇME!