Emniyet 140 koruma aracının peşinde

Güncelleme Tarihi:

Emniyet 140 koruma aracının peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hakkında koruma kararı bulunan ve aralarında eski başbakanlar, bakanlar, generaller, hakim ve savcıların yer aldığı kişilere, Özel Koruma Yönetmeliği'ne aykırı olarak tahsis edilen araçların geri alınması için çalışma başlatıldı. Araçlar iade edilmezse yakıt verilmeyecek bakım ve onarımı yapılmayacak.

Ankara Valiliği'nce, haklarında koruma kararı bulunan ve yönetmeliğe aykırı araç tahsis edilen 75 kişiye tebligat yapıldı. Ankara Valisi Yahya Gür'ün imzasıyla gönderilen tebligatta İçişleri Bakanlığı'nın araçların iadesini öngören genelgesi hatırlatılarak, yönetmeliğe aykırı tahsis edildiği belirtilen araçların iadesi istendi.

Aralarında eski başbakan, meclis başkanları, bakan, müsteşar, general, hakim ve savcıların yer aldığı 75 kişide halen Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait 140'a yakın araç bulunduğu bildirildi.

Araçların teslim edilmemesi durumunda İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün ikmal birimlerinden sağlanan yakıtların kesileceği, emniyetin ikmal-bakım servislerinde bakım ve onarımlarının yapılmayacağı bildirildi.

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın bir süre önce yayınladığı genelgede yönetmeliğe aykırı araçların 17 Temmuz 2000 tarihine kadar çekilmesi, aksi takdirde yakıt, bakım ve onarımlarının karşılanmaması istenmişti. Bunun üzerine Ankara Valiliği genelgenin uygulamada sıkıntı yarattığı gerekçesiyle yönetmeliğin değiştirilmesi için İçişleri Bakanlığı aracılığıyla Başbakanlığa teklif götürdü ancak Başbakanlık teklifi reddetti.

Koruma yönetmeliğine göre, haklarında özel koruma kararı alınan kişilerin talebinin olup olmamasına bakılmaksızın koruma tahsis ediliyor. Yönetmelik korumaların kullanacağı araçların korunan kişinin en son görev yaptığı kurumdan tahsis edilmesini öngörüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!