Emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte 2022 Emlak vergisi ödeme için son tarih

Güncelleme Tarihi:

Emlak vergisi ne zaman ödenir İşte 2022 Emlak vergisi ödeme için son tarih
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 12:44

Emlak vergisi, arazi, konut ve arsalar için her yıl düzenli olarak veriliyor. Mülk sahipleri de ödemelerin ilk taksidi için aramaları yoğunlaştırdı. Taksit ödemeleri, gayrimenkulün türü ve büyüklüğüne göre de değişiyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte 2022 emlak vergisi 1. taksit ödeme için son tarih hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Emlak vergisi, düzenli olarak her yıl belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Arazi, arsa ve bina sahipleri iki taksit haline ödemeleri yapabiliyor. Emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte konu hakkında detaylar...

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Emlak vergileri, her yıl iki eşit taksitle tahsil ediliyor. Zamanında ödenmeyen emlak vergisi için de belli oranlarda gecikme zammı uygulanıyor. Ayrıca tek seferde ödenebileceği gibi iki taksit halinde de ödenebiliyor.

Emlak vergisi ödenirken belediyelerden tahsis edilen beyannamenin doldurulması gerekiyor. Belediyeler tarafından tahsis edilen ödemeler için ilk taksitlendirme Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksitlendirme ise Kasım ayında yapılıyor. Bu doğrultuda emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri de 31 Mayıs'a kadar yapılacak.

Haberin Devamı

EMLAK VERGİSİ NEDİR?

Emlak vergisinin mükellefi; bina, arsa ve arazinin maliki (sahibi), varsa intifa hakkı sahibi (kullananlar), her ikisi de yoksa bina, arsa ve araziye malik gibi tasarruf edenlerdir. Paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef sayılıyorlar. Konut sahibi olanlar emlak vergisini yıl içinde iki taksit olarak ödeyebiliyor.

BAKMADAN GEÇME!