Emine'yi ihmal mi öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Emineyi ihmal mi öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2009 13:32

ERZURUM’da 16 Ocak cuma günü aniden rahatsızlanınca arkadaşları tarafından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götürülen ve burada depresyon tanısı konulmasının ardından aynı gün taburcu edilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Emine Baki dün akşam yaşamını yitirdi. Atatürk Üniversitesi öğrencisi Emine Baki’nin şüpheli ölümü üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı. Üniversiteli Emine Baki’nin amcası Nedim Baki, “Yeğenim hastaneye gittiğinde onunla ilgilenmemişler. Depresyon tanısı koymuş ve evine yollamışlar. Bir gün sonra komaya girdi. Kızımızın ölümünde ihmali olanların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Trabzonlu Emine Baki, baş ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetleri 16 Ocak günü akşam saatlerinde arkadaşları tarafından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. İddiaya göre Acil Servis’te görevli Dr. Erdem Karadeniz, sınav stresine bağlı olarak depresyon tanısı koyduğu Baki’ye iğne yapılmasını istedi. Bir süre müşahade odasında kalan ve iğne yapılmasından sonra taburcu edilen Baki evine gönderildi.

‘AMBULANS GELMEDİ’ İDDİASI

Geceyi evinde geçiren ve 17 Ocak sabahı yine rahatsızlanan Baki’nin arkadaşları bu kez 112 Acil Servis’i arayarak ambulans istedi. Ancak iddiaya göre Palandöken semtindeki Özsebat Evler C Blok’ta kalan Baki’yi almak için ambulans gelmedi. Daha sonra bir taksiyle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Emine Baki, buradaki müdahalenin ardından Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne sevkedildi. Şiddetli baş ağrısı yaşadığı belirtilen Baki burada tedaviye alınırken komaya girdi. Yoğun bakım ünitesine alınan Baki, dün akşam saatlerinde yaşamını kaybetti. Genç kızın ölümünden sonra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan ailesi kızlarının ihmal yüzünden öldüğünü iddia etti. Savcılık şüpheli ölüm olayıyla ilgili soruşturma açarken, Emine Baki’nin amcası Nedim Baki, “Yeğenim hastaneye gittiğinde depresyon tanısı koyup evine göndermişler. Kızımızın hiçbir psikolojik sorunu yoktu. Derslerinde gayet başarılı ve ailesiyle de çok iyi geçinen bir çocuktu. Bir gün sonra yine fenalaşınca yine hastaneye götürmüşler, bu kez müdahale sırasında komaya girmiş. Bir gün önce daha sağlıklı bir muayeden geçirseler belki de kızımız ölmeyecekti. İhmali olanların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘İHMAL YOK, BEN DE İLGİLENDİM’

Öte yandan Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Şahin Aslan, Emine Baki’nin ilk olarak 13 Ocak’ta Nöroloji servisine geldiğini ve kendisine sinüzit tanısı konulduğunu belirtti. Daha sonra Baki’nin 16 Ocak Cuma akşamı rahatsızlanarak acil servise getirildiğini söyleyen Doç.Dr. Aslan, “Acil Servise geldiğinde hastanın genel durumunun iyi olduğu gözlenmiş. Hasta da bu yönde beyanlarda bulunmuş. Bunun üzerine telkinlerde bulunularak evine gönderilmiş. Ertesi gün yeniden hastanemize geldiğinde ise genel durumu çok kötüydü. O gün ben de servisteydim ve bizzat ilgilendim. Hastayı hemen yoğun bakıma aldık, ancak komaya girdi ve akşam saatlerinde hastayı kaybettik. Ölüm nedeni, otopsiden sonra belli olacak. Bazı şüphelerimiz var. Hastamızda beyin iltihabı ya da beyin kanaması olabilir. Bir ihmal olduğunu düşünmüyorum. Hastaya müdahale edilmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Cumartesi gecesi ben de dahil tüm ilgililer hastanın başındaydık” diye konuştu.

Haberin Devamı


Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Sait Keleş de konunun yargıya intikal ettiğini gerekli soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi. Olayda ihmal olduğunu düşenmediğini belirten Doç.Dr. Keleş, “Hastayla ilgilenilmemesi söz konusu dahi olamaz. Otopsi sonucu herşeyi belirleyecektir. İhmali ya da kusuru olanlar hakkında gereken yapılır” dedi.

Öte yandan Trabzon’un Tonya ilçesinde elektronik tamirciliği yapan Ahmet Hilmi ve ev kadını Fatma Baki’nin 4 çocuğundan biri olan Emine Baki’nin cenazesi dün Trabzon’a götürüldü. Cenaze, Trabzon Adli Tıp’ta yapılacak otopsinin ardından Tonya’da toprağa verilecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!