Emine Erdoğan'dan Kraliçe'ye "Cennet Bahçesi"

Güncelleme Tarihi:

Emine Erdoğandan Kraliçeye Cennet Bahçesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 15:38

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile İngiltere Büyükelçiliği ikametgahında görüştü.

Haberin Devamı

İŞTE Ö YÜZÜK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine  Erdoğan, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'e özel tasarım bir yüzük,  Kraliçe'nin eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'e ise kehribar tespih ve  lüle taşından pipo hediye etti.

İngiltere Kraliçesi Türkiye'den ayrılmadan önce İngiltere'nin Ankara  Büyükelçiliğinde düzenlenen Doğum Günü resepsiyonu dolayısıyla, Başbakan  Erdoğan ile eşi, Kraliçe II. Elizabeth ve eşi Prens Philip'le  büyükelçilik ikametgahında bir araya geldi.

Görüşmenin sonunda Başbakan Erdoğan ve eşi, Kraliçe'ye tasarımını Sevan  Bıçakçı'nın özel tasarımı olan "Cennet Bahçesi" adlı yüzüğü hediye etti  ve yüzüğün anlamı hakkında kendisine bilgi verdi. Yüzük, şu anlama  geliyor:

 "Yüzüğün merkezinde yer alan topazın içine oyulmuş çiçekler farklı  renkleriyle kültürleri simgeliyor. Dünya onların çeşitliliğinde çok daha  güzel görünüyor. Tüm çiçekler bir arada görülüyor."

Kraliçe, daha sonra yüzüğü parmağına takarak denedi.

Bu arada Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da Kraliçe'nin eşi  Edinburgh Dükü Prens Philip'e kehribar tespih ve lüle taşından pipo  hediye etti.

Öte yandan Kraliçe Elizabeth ve eşi Prens Philip, İngiltere  Büyükelçiliğindeki resepsiyondan önce Çankaya Köşküne giderek,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile vedalaştı ve  Köşk'ün içindeki tarihi müze köşkünü gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!