Emine Erdoğan, Suriyeli küçük kızı ailesiyle kavuşturdu

Güncelleme Tarihi:

Emine Erdoğan, Suriyeli küçük kızı ailesiyle kavuşturdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 15:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk Kızılayı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen "Özgürlüğe Kaçış" belgeselinin galasını izledikten sonra ailesiyle birlikte Suriye'deki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan 11 yaşındaki Rua'yı, hiç görmediği yeğeni minik Şadi ile kavuşturdu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk Kızılayı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen "Özgürlüğe Kaçış" belgeselinin galasına katıldı. Belgeselin gala gösterimine Emine Erdoğan ile birlikte, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık ve çok sayıda davetli katıldı.

Gösterimin ardından belgesel filme ilişkin duygu ve düşüncelerini anlatan kısa bir konuşma yapan Emine Erdoğan, “Suriye’de beş yıldır yaşanan insanlık dramı karşısında ruhlarımızla yüzleştik. Kalbimizdeki şefkati, merhameti ve sevgiyi tarttık” dedi.

 İŞTE O BELGESEL

Emine Erdoğan, Suriyeli küçük kızı ailesiyle kavuşturdu


Haberin Devamı

"MERHAMETİN PAYLAŞILDIĞI HER YER VATANDIR"

“Vatan sadece doğulan yer değildir. İnsanlığın kardeş olduğu, sevginin, merhametin paylaşıldığı her yer vatandır” diye konuşan Emine Erdoğan, Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine dönene kadar Türkiye'ye emanet olduğunu belirtti. Emine Erdoğan konuşmasının sonunda, Suriye savaşının acı hatıralarını hafızaya dönüştüren 'Özgürlüğe Kaçış’ belgeselinin yapımcılarına teşekkür etti.

Düzenlenen gala programında, belgeselde “Kızkardeşimi, amcalarımı çok özlüyorum. Suriye’yi çok özlüyorum. Ben hala yeğenimi göremedim. Sadece adını biliyorum. Yeğenimin adı Şadi…” diyen sekiz yaşındaki Ruha adlı Suriyeli kız çocuğunun Suriye’den getirilen akrabaları ve yeğeni ile bir buluşma gerçekleştirildi. Duygulu anların yaşandığı program Grup Tillo’nun küçük bir konseri ile sona erdi.

İstanbul, İzmir, Hatay, Kilis, Antep, Urfa ve Suriye’nin çeşitli bölgelerinde yaşayan mültecilerin gündelik hayatına ve ülkelerine olan özlemlerine odaklanan belgesel filmde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için yaptıklarına da yer veriliyor. Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kızılay’ın destekleriyle hazırlanan belgesel, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere dört dilde gösterime girecek.

Haberin Devamı

Emine Erdoğan, Suriyeli küçük kızı ailesiyle kavuşturdu



"BU TOPRAKLARDA 200 BİN SURİYELİ BEBEK DOĞDU"
Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:"Bugün Suriye'deki dramın bin 861'inci günü. Bin 861 gündür yok olan bir toprak, yok olan bir vatan, katledilen masumiyet ve bunu seyreden büyük bir insanlık ailesi, uluslararası dünya çaresiz; bu insanları o topraklarda kimsesiz bıraktı. Bizler Kızılay olarak, sorunun başladığı o günden bu yana elimizden geldiği kadar kardeşlerimizin yanında olduk. Milletimiz, devletimiz, bütün sivil toplum kuruluşlarımız seferber oldu, kapılarımızı açtık. Belki 3 milyon insanı bu topraklarda misafir edeceğimizi o gün söyleseler, hiç kimse inanmazdı. Ama bugün onları misafir ettik, evimizi açtık, hastanelerimizi açtık, okullarımızı açtık. 350 bin çocuğumuz okullarda, bu topraklarda 200 bin Suriyeli bebek doğdu."

BAKMADAN GEÇME!