Emine Erdoğan: Şehitlerimiz bu vatanın ucuz olmadığını gösteriyor

Güncelleme Tarihi:

Emine Erdoğan: Şehitlerimiz bu vatanın ucuz olmadığını gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 21:07

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kurban Bayramı öncesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Halk Bankası tarafından, şehit çocuklarına 2 bin adet tablet ve dizüstü bilgisayar dağıtımı törenine katıldı. Emine Erdoğan törende, “Şehitlerimiz bu vatanın ucuz olmadığını gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

Emine Erdoğan, törendeki konuşmasında özetle şunları söyledi:

DÜNYADA TEK TESELLİSİ VAR

“Şehitlerimiz bu vatanın ucuz olmadığını gösteriyor. Şehitlik, iman, vatan sevgisi ve ahiret inancı konuşulmadan anlaşılabilecek, acısına dayanılabilecek bir şey değildir. Bu dünyada tek bir tesellisi var. Başı dik, alnı ak insanoğluna bir ömür yetecek onurlu bir rütbe olması. Bu rütbeyi kıyamete kadar taşıyacak şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Kurban, Allah’a yakınlaşmaya vesile kılınan şey demek. Kurban maddi ve manevi her türlü yakınlaşmayı da içine alır. Bundan sonra bize düşen, şehitlerimizin aziz hatırasına uygun bir Türkiye inşa etmektir. Türkiye’yi bir huzur ülkesi yapmak için son 10 yılda büyük bir mücadele verdik. Sizler bu acıyı vatan sevgisi içinde eritebilirseniz bu vatan hep varolacak.”

Haberin Devamı

Emine Erdoğan: Şehitlerimiz bu vatanın ucuz olmadığını gösteriyor

YALNIZ BIRAKMAMALIYIZ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan ise Türkiye’nin şehit ve gazilerin emaneti olduğunu belirterek, “Şehit yakınlarını yalnızlığa terk edersek, şehitlere sözde hürmet hiç de inandırıcı olmaz” dedi.
Halkbankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu da “Evlatlarımıza sunacağımız hediyelerin eğitim hayatlarına küçük bir katkı sağlamasını umut ediyoruz. Şehitlerimizin bize bıraktığı birlik ve kardeşlik mirasını geleceğe taşıyacak evlatlarını, kutsal bir emanet olarak bağrımıza basmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!