EYT'de son gelişmeler neler? Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son durum

Güncelleme Tarihi:

EYTde son gelişmeler neler Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son durum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2018 22:05

Yüz binlerce kişi, sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısını yerine getirmesine rağmen yaş koşulunu yerine getiremediği için emeklilik hakkı kazanamıyor. Bu durumdan şikayetçi olan çok sayıda vatandaş, konu hakkındaki gelişme ve açıklamaları takip etmek adına internette araştırma yapıyor. Peki, EYT'de son gelişmeler neler? Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son durum ne?

Haberin Devamı

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların gözü, konu hakkında yaşanan son gelişmeler ve açıklamalarda. Emekli olmak için TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeye odaklanan çok sayıda vatandaş, EYT kapsamında yapılan son haberleri sorguluyor. Peki, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son durum ne?

Yüz binlerce vatandaşın hakkındaki gelişmeleri heyecanla takip ettiği EYT'de bekleyiş devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın "Bu konu kabinenin gündeminde yok" açıklamasının ardından tekrar gündeme gelen EYT konusunda siyasi partiler cephesinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

TBM'DEN EYT AÇIKLAMASI

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Sosyal Güvenlik Komisyonu Başkanı Ali Duman, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için TBMM’ye sunulan yasa teklifi kapsamında, önceki emekli maaşlarını iki katına çıkaracak düzenleme teklifinin de bulunduğunu savundu. Duman, Türkiye'deki 12.3 milyon dolayındaki emeklinin önemli bir bölümünün maaş tutarları taban aylık düzeyinde bulunduğunu belirtti

Haberin Devamı

MHP'Lİ VEKİLLERDEN EYT AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin konuşan MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, seçim döneminde de seçim bittikten sonra da vatandaşlardan gelen şikayetlerin başında emeklilikte yaşa takılanların olduğunu ifade ederek; "Partimiz ve milletvekillerimiz bu konuda yoğun bir mesai harcıyor. Biz MHP olarak bu sorunun çözümü için elimizden gelenin fazlasını yapmak için çalışıyoruz" dedi. 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan da emeklikte yaşa takılanlarla ilgili kendisine yönetilen soruya, "Bu konuyla ilgili bizim de kanun teklifimiz var. Bu konuyla ilgili hükümetin de çalışması var. Ortak karar haline gelirse biz destekliyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların bu sorundan kurtulması, bizim seçim vaatlerimiz arasında bulunuyor." ifadelerini kullandı. 

CHP KOMİSYONU TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

EYT ile ilgili bir hamle de geçtiğimiz günlerde CHP'den geldi. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığına yazılı başvuruda bulunarak, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin verilen kanun tekliflerinin görüşülmesi ve bu kesimin sorunlarına çözüm üretilmesi için komisyonu toplantıya çağırdı.

Haberin Devamı

"TBMM İçtüzüğü’nün 26. maddesinin size verdiği yetki çerçevesinde, TBMM Başkanlığı'na verilen konuya ilişkin kanun tekliflerinin birleştirilerek görüşülmesi ve emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına çözüm üretebilmek amacıyla TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nu toplantıya çağırmanızı CHP grubu olarak talep ediyoruz." ifadelerinin kullanıldığı başvuru metninde, yeni yasama yılının açılmasıyla vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında beklentilerin ve parlamentoda bulunan 8 partiden 596 milletvekilinin sorumluluğunun arttığı vurgulandı.

İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA: KABİNİN GÜNDEMİNDE YOK

Konu hakkında bir açıklama da geçtiğimiz haftalarda İbrahim Kalın'dan gelmişti. Kalın, bu konu kabinenin gündeminde olmadığını ifade ederek; "Tabii ki Meclis ayağı ayrı bir konu. Yeni hükümet sisteminde Meclis kendi kanunlarını çıkartabilir. Bunun değerlendirmesi Mecliste yapılır ama hükümet nazarından baktığınız zaman konu bugün de geçtiğimiz toplantılarda da gündeme gelmedi. Bu konuda herhangi bir değişiklik söz konusu değil." açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!