Emekli Tekel işçisi sahte rakı yaparken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Emekli Tekel işçisi sahte rakı yaparken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2006 12:19

Gaziantep’te emekli Tekel işçisi 55 yaşındaki Abdülkadir Geçen, iki oğluyla birlikte sahte rakı üretip turistik bölgelerde piyasaya sürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı.

Polis, bir ihbar üzerine sahte rakı imal ettiği ileri sürülen Abdülkadir Geçen’in Güneş Mahallesi’ndeki evi ile kaynak suyu pazarladığı iş yerine baskın yaptı. Yapılan aramada, 14 farklı markaya ait 18 bin 92 etiket, 3 bin 765 şişe kapağı, 5 arıtma cihazı, 11 şişe saf alkol, 1 kapak basma makinesi, 2 yoğunluk ölçen alet ve imalatta kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Baskınlarda sahte rakı imalatı yaptığı ortaya çıkan Abdülkadir Geçen ile oğlu Mehmet Nuri Geçen gözaltına alındı. Kuyudan çektiği suyu arıtarak kaynak su diye sattığı da anlaşılan Geçen’in diğer oğlu İbrahim Halil Geçen’in ise sahte içkileri satmak için Bodrum’da olduğu tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Abdülkadir Geçen’in, rakı yapımını Tekel’de görev yaptığı sıralarda öğrendiğini söylediği belirtildi. İfadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen baba Abdülkadir ile oğlu Mehmet Nuri, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, kaçan diğer oğlu ise aranıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!