Emek Platformu: Eylem erteleme talihsizlik

Güncelleme Tarihi:

Emek Platformu: Eylem erteleme talihsizlik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2001 00:00


Emek Platformu, Ankara Valiliği'nin eylemleri 1 ay süreyle erteleme kararının iptali için İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ile görüşecek. Emek Platformu Dönem Sözcüsü Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) Başkanı Kaya Güvenç, 14 Nisan'da yapmayı planladıkları mitinge ilişkin girişimlerinin sürdüğünü belirtti. Güvenç, Ankara Valiliği'nin Başkent'teki eylem, miting ve gösterileri 1 ay süreyle yasaklayan kararına karşı hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

DİSK: Yasaklamalar aczin göstergesi
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Murat Tokmak, dün Ankara Tandoğan Meydanı'nda Esnaf Odaları tarafından düzenlenen miting sırasında yaşanan olayların son derece üzücü olduğunu bildirdi.

Tokmak, yaptığı yazılı açıklamada, toplumda son derece yüksek bir öfke birikimi bulunduğunu belirterek, böylesi ortamlarda ''en küçük bir kıvılcımın bile büyük bir yangına'' neden olabildiğini ifade etti.

Açıklamasında ''Ankara Tandoğan Meydanı'nda Esnaf Odaları tarafından düzenlenen miting sırasında yaşanan olaylar son derece üzücüdür'' yorumunda bulunan Tokmak, ancak olayları yüzeysel olarak ele almanın sorunları anlamamak olduğunu belirterek, ''Hemen her olayda provokatör aramak gibi temelsiz, bizleri gerçekleri görmekten uzaklaştırmaya neden olan alışkanlıklardan kurtulmamız gerekir'' ifadesini kullandı.

SAĞDUYUYA ÇAĞRI

Tokmak, tekil olaylardan yola çıkarak genellemeler yapmanın son derece sakıncalı olduğunu, parti üyelerinin mitinglerde bulunmasını suç unsuru olarak göstermenin de ciddi bir tehlikenin kapısını aralamak anlamına geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Şiddet tehlikelidir ve şiddeti kullananlar, ortaya çıkacak sonuçların hesabını iyi yapmalıdır. Yasaklamalar bir aczin göstergesidir. Hükümet, yasakla, şiddetle sorun çözme çabası içindedir. Türkiye tarihi bu girişimlerin yanlışlığının tarihidir. Herkesi sağduyu içinde olmaya çağırıyoruz. İşçiler, emekçiler, emekliler örgüt disiplinini ve tüm sorunları bu disiplinle aşmayı bilen bir kitledir. Hiçbir unsurun bu disipline zarar vermesine meydan vermeyiz. Halkımızı güven içinde taleplerini dile getirmeye çağırıyoruz. ''
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!