Elvis'e 30 bin ziyaretçi

Güncelleme Tarihi:

Elvise 30 bin ziyaretçi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 1997 00:00

Elvis Presley, önceki gün ölümünün 20. yılında dünyada onbinlerce hayranı tarafından anıldı.
Haberin Devamı

Ünlü rock'n roll kralı Elvis Presley'in, Memphis'teki mezarını sayıları 30 bini bulan hayranları ziyaret etti. Aşırı izdiham nedeniyle mezar ziyareti iki saat daha uzatıldı. Elvis'i anmak için çok uzak yerlerden gelenlerin olduğu, bazı hayranların Elvis'i ilk ziyaret edenler arasında olabilmek için 24 saat mezar girişinde bekledikleri belirtildi. Mezar, hayranlarının ziyaretine açılmadan önce, ünlü şarkıcının en popüler şarkılarının da çalındığı 40 dakikalık bir tören yapıldı. Tören sırasında hayran kalabalığı ellerindeki kandil ve mumları havaya kaldırarak gecenin sesizliğine yayılan Elvis'in şarkılarına eşlik ettiler.

Tüm dünyada tören yapıldı

Elvis Presley'in dünyadaki en büyük heykeli, Kudüs yakınlarında açıldı. Elvis'i sırtında gitarı asılı olarak tasvir eden bronz heykel, 5 metre yüksekliğinde.

İngiltere'nin Pawlish kentinde, Gary Jay adlı bir İngiliz, 10 saat boyunca hiç durmaksızın Elvis'in 100 şarkısını söyleyerek bu alandaki dünya rekorunu kırdı. Bu alanda, bundan önceki dünya rekoru, 7 buçuk saatle Alvin Prestley adlı bir Amerikalıya aitti.

Elvis Presley'in ‘‘Graceland’’ diye adlandırılan evi 1982 yılında müzeye dönüştürüldü. Graceland'i, yılda 1 milyon kişi para ödeyerek ziyaret ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!