İnfial yaratan Elmalı davasında son gelişme: HSK inceleme başlattı

Güncelleme Tarihi:

İnfial yaratan Elmalı davasında son gelişme: HSK inceleme başlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2021 18:24

Son dakika haberi... Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen çocuk istismarı davasına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın cinsel istismarına hiç kimse, hiçbir şekilde müsamaha göstermez; gösteremez. HSK da konu hakkında inceleme başlattı" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Antalya’da kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10) cinsel istismara uğramasına ilişkin davaya hükümetten ve parti yetkililerinden peş peşe açıklamalar geliyor. Son olarak Adalet Bakanı Abdulhamid Gül, "HSK'nın konuya ilişkin ilişkin inceleme başlattığını" duyurdu.

İnfiale neden olaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün açıklamaları şöyle:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: "Çocuklarımızın cinsel istismarına hiç kimse, hiçbir şekilde müsamaha göstermez; gösteremez. Yargı süreci devam ediyor. Süreci yakından ve dikkatle takip ediyor, sürecin hassasiyetine uygun her türlü tedbiri alıyoruz. HSK da konu hakkında inceleme başlattı."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Hukukta yazılı kurallar kadar maşerî vicdan da esastır. Elmalı Davası’nda belgeler ortadadır. Bu korkunç hadisede çocuk istismarına müsamaha gibi algılanabilecek kararlardan kaçınmak şarttır. Alçaklar en ağır cezayı almalıdır. Adalet için sürecin yakın takipçisi olacağız."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "AK Parti olarak Antalya Elmalı'da iki evladımızın istismar edilmesi davasını yakından takip ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir."

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: "Elmalı Davası'yla ilgili toplumsal vicdanın sesi dinlenmelidir. Çocuk istismarı konusunda yargı makamları gerçeğin ortaya çıkması ve adaletin yerini bulmasındaki aciliyet konusunda en yüksek hassasiyeti ortaya koymalıdır. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!