Elinizi sürmeden şehidimizi verin

Güncelleme Tarihi:

Elinizi sürmeden şehidimizi verin
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2002 01:53

İsrail ve Filistin'e nota veren Türkiye, "Şehidimizin naaşına sakın dokunmayın" dedi ve katillerin derhal bulunmasını istedi.

Ankara, İsrail ve Filistin'e verdiği notada ‘‘Şehidimizin naaşı, dokunulmadan ve otopsi yapılmadan derhal verilsin’’ mesajı gönderdi. Şehit Toytunç'un naaşı ve yaralı Özarslan Ankara'ya getirildi.

Batı Şeria'nın El Halil Kenti'nde Uluslararası Gözlemci Birliği'ndeki Binbaşı Cengiz Toytunç'un şehit edilmesi ve Yüzbaşı Hüseyin Özarslan'ın yaralanması, Ankara'yı ayağa kaldırdı.

İsrail ve Filistin'e nota veren Türkiye, ‘‘Şehidimizin naaşına sakın dokunmayın’’ dedi.

PEŞİNİ BIRAKMAYIZ

‘‘Ankara bu işin peşini bırakmayacaktır’’
ifadesini kullandıldığı notada iki taraftan olayın aydınlatılması için işbirliği istendi. Ankara, BM’ye de nota gönderdi. Silahsız bir subayın öldürülmesinin kınandığı notada, uluslararası camianın bu cinayetin takipçisi olması çağrısında bulunuldu.

OTOPSİ YAPMAYIN

Ankara, İsrail ve Filistin'e ‘‘Şehidimizin naaşı, dokunulmadan ve otopsi amacı ile hiçbir işlem yapılmadan derhal Ankara'dan gelecek askeri uçağa verilmeli. Gerekli herşey Türkiye'de GATA'da yapılacaktır’’ mesajını da gönderdi. Ankara'nin otopsiyi bizzat yaparak, ‘‘mermi ve diğer ipuçlarından yola çıkarak objektif sonuca ulaşmayı’’ amaçladığı da öğrenildi.

UÇAKLA GETİRİLDİLER

Dışişleri Bakanlığı'ndan Ömer Onhon başkanlığında asker ve diplomatlardan oluşan bir heyet dün bölgeye gitti. Birçok ülke dün Türkiye'ye başsağlığı diledi. İsrail ve Filistinli bakanlar da İsmail Cem'e suçluların bulunması için ellerinden geleni yapma sözü verdi. Cem, cenazeye katılmak için, Tiran'daki Balkan Zirvesi'ndeki programını yarıda keserek dün Ankara'ya döndü.

Şimon Perez ve Yaser Arafat'ın taziye mesajları dün Ankara'ya ulaştı.

Genelkurmay Başkanlığı dün bir Casa ambulans uçağını İsrail'e göndererek şehit Toytunç ve yaralı Yüzbaşı Hüseyin Özaslan'ı Ankara'ya getirdi. Şehit Binbaşı, Ankara'da bugün Kocatepe Camii'ndeki törenin ardından Antalya'da toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!