Elimde Çiller için belge var

Güncelleme Tarihi:

Elimde Çiller için belge var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan emekli olan Yekta Güngör Özden, DYP Lideri Çiller'in yargıya müdahale girişiminde bulunduğunu belirterek, ‘‘Elimde belge ve olayın tanıkları var’’ dedi. Özden, zorunlu kalırsa, kanıtları açıklayacağını söyledi.

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, RP'nin kapatma davası ile ilgili ‘sivil muhtıra’ yayınlayan ve hakkında soruşturma açılan DYP Genel Başkanı Tansu Çiller hakkında şok bir açıklama yaptı. Özden, Hürriyet'e, ‘‘Çiller'in yargıyı etkileme girişimleri ve müdahale çabaları hakkında elimde belgeler ve olayın tanıkları var’’ dedi.

Özden, DYP Başkanlık Divanı Bildirisi yayınlayarak, ‘RP’yi kapatmak suçtur' diyen daha sonra da bildiriyi Genelkurmay'a fakslatan Çiller'e, tartışmayı tırmandırması halinde belgeleriyle yanıt vereceğini açıkladı.

Özden, ‘‘Gazetelerde gördüm. Meral Akşener, İzmit'te Çiller'e en son söz söyleyecek kişinin ben olduğumu söylemiş. Akşener o zaman milletvekiliydi, bilemez. Benim elimde Çiller'in, yargı konusundaki girişimleri hakkında belgeler ve olayların tanıkları var’’ dedi.

Özden, ‘‘Bu belgeleri ne zaman açıklayacaksınız?’’ sorusu üzerine de, ‘‘Bunları gündeme getirmek istemiyorum. Zorunlu kalırsam, elbette gereken açıklamaları kanıtlarıyla birlikte yaparım. Benden bekleneni, bana yakışanı ve gereğini yapacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın’’ diye konuştu.

RP, SIRADAN PARTİ

Özden, ‘‘Politikaya atılması halinde bizim kapımız Yekta Bey'e açıktır. Türkiye'de iki grup insan vardır. Biri Refahçı diğeri de Refahçı olmaya aday. Yekta Bey ikinci gruptandır’’ diyen RP Genel Sekreteri Oğuzhan Asiltürk'e de sert yanıt verdi. Özden, ‘‘Bir kere, ben nereye girip, nereden çıkacağını bilen bir adamım’’ dedi. Özden, RP'nin çizgisi belli bir parti olduğunu, bu partiyle kendisinin en ufak bir ilgisi bile olamayacağını vurguladı. Özden, ‘‘Benim siyasetle alakam yok. Kaldı ki, beni içtenlikle çağırdığını da hiç sanmıyorum. Bu konumumdan sonra sade vatandaşım, ama sıradan adam olmam. Sıradan bir adam gibi davranamam. Sıradan bir partiyle hiç ilgim olamaz. Ben ilkeli, tutarlı ve içtenlikli bir adamım. İnandıklarımdan asla ödün vermem’’ dedi.

DERS VERECEK

Özden, üniversite öğretim üyeliğine başlaması halinde de bir ilke imza atacak. Karara bağlandıktan sonra başta RP olmak üzere benzeri siyasi parti kapatma davaları ile Yüce Divan'daki hâkimlik deneyimlerini geleceğin hukukçularına ders olarak anlatacak. Özden, üniversitelerin kendisine ‘Uygulamalı Anayasa dersi’ teklif ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

‘‘Ben derslerimde, Atatürk ilkeleri, laiklik, yargı bağımsızlığı, Anayasa yargısı, hukuk devleti konularını anlatacağım. Ama derslerim uygulamalı olacağı için, örneğin bir itiraz davası nasıl açılır, onu da anlatacağım. 19 yıllık uygulamamdan örnekler vereceğim.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!