Elena sınırdışı edildi

Güncelleme Tarihi:

Elena sınırdışı edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Atatürk Barajı'ndaki su kayağı yarışmasında rekor kırarak birinci olan, ancak İstanbul'da para karşılığı erkeklerle fuhuş yaparken yakalanan Elena İvanova, sınırdışı edildi. Romanya uyruklu İvanova, sınırdışı edilmeden önce Türk vatandaşı olmak istediğini söyledi.

Geçen yıl GAP Spor Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 5'inci Uluslararası Atatürk Barajı Su Sporları Yarışması'na ülkemiz adına katılarak rekor kıran Elena İvanova'nın Türkiye macerası, dramatik sonlandı. Elena sınırdışı edildi.

23 yaşındaki rekortmen su kayakçısı Elena İvanova, Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından geçen ay Kurtuluş'ta bir eve düzenlen baskında, fuhuş yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınarak Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilmişti. Gerçek kimliği, Emniyet Müdürlüğü'nde ortaya çıkan İvanova, maddi durumunun kötü olduğunu ve Türkiye'de öğrenim gördüğü Kocaeli Üniversitesi'ndeki eğitimini tamamlayabilmek için bu yola başvurmak zorunda kaldığını söylemişti. İfadesinde ‘‘Fuhuş parasıyla Türkiye adına ABD'de yarışmaya katılacaktım’’ diyen Elena, dün sınırdışı edilmeden önce de aynı sözleri tekrarlayarak ‘‘Türk vatandaşlığına geçerek Türkiye'ye Dünya Şampiyonluğu getireceğim’’ diye konuştu.

Lojmanda kalıyordu

KOCAELİ Üniversitesi'nde öğrenim gören Elena İvanova, geçen yıl düzenlenen yarışmada birinci olunca, hem başarısı, hem de fiziğiyle basının ilgisini çekmişti. Ödül töreninde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'yle çektirdiği fotoğraflara basın geniş yer ayırmıştı.

Etiler'de Su Kayağı Federasyonu'nun lojmanında kalan Elena İvanova'nın Kurtuluş'ta bir otelde 100 dolar karşılığı fuhuş yaparken yakalanması, başta spor camiası olmak üzere, tüm kamuoyunda büyük şaşkınlık yaratmıştı. İvanova, fuhuş yaptığını kabul etmiş, ancak sporcu kimliğini saklamaya çalışmıştı. Sonraki ifadesinde rekortmen bir su kayakçısı olduğunu kabul ederek ‘‘Yarışmalara Türkiye adına katıldığım için ailem tarafından reddedildim. Ülkeme dönemiyordum. Türk vatandaşlığına geçecektim ama korktuğum için Rusya Başkonsolosluğu'na başvuramıyordum. Federasyon bize para vermiyordu. Bir tanıdığım beni, kız ve erkeklerin bulunduğu bir yere götürdü. Para karşılığı fuhuş teklif ettiler. Önce reddettim ancak parasızlık yüzünden kabul etmek zorunda kaldım. Çok para kazanıp Amerika'ya gitmeyi ve yine Türkiye adına, California'da yapılacak olan su kayağı yarışmasına katılmayı düşünüyordum. Türkiye'ye dünya çapında bir ödül kazandırabilirdim’’ demişti.

Birincilik ödülünü Demirel'den alacaktı

ELENA İvanova, yarışmada 55 kilometre süratle, 13 metrede 2 top yapmış, bu dalda rekor kırarak birinciliği kazanmıştı. İvanova'nın ayrıca, Kocaeli Üniversitesi'nin bu yılki öğretime başlama törenine, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in elinden ödül almayı beklediğini belirtilmişti. İvanova, ‘‘Ancak Demirel son anda törene katılmaktan vazgeçmiş. Bu yüzden ödül alamadım’’ demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!