Elektroşokla bayıltıp çantayı kaptı

Güncelleme Tarihi:

Elektroşokla bayıltıp çantayı kaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2007 00:00

Akşam karanlığında takip ettiği muhasebeci kadını elektroşok cihazıyla etkisiz hale getiren saldırgan, çantayı gasp etti. Ancak polislerden kaçamadı.

İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde, muhasebeci Zeynep Karataş (26) önceki akşam 21.00 sıralarında evine giderken, arkasından izleyen Hakan Acer (23), omzundaki çantayı asılarak almak istedi. Karataş çantasını vermemek için direnince, elekroşok cihazını genç kadının boynuna dayayıp, kısa süreli elektrik akımı verdi.

Polis tesadüfen gördü

Saldırgan, etkisiz hale getirdiği Karataş’ın iki cep telefonu, bir el bilgisayarı, 80 YTL para ile kimlik ve kredi kartları bulunan çantasını gasp etti. Olay yeri yakınında devriye gezen polis ekibi, kaçmaya çalışan Hakan Acer’i çaldıklarıyla birlikte yakaladı. Kapkaççı ve gaspçılardan korunma amaçlı satılan elektroşok cihazının yardımıyla saldırıya uğrayan Karataş kendisine geldikten sonra, "Yürürken birden arkamdan saldırdı. Büyük korku yaşadım" dedi. Sabıkası bulunmadığı öğrenilen Hakan Acer emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Uyuşturup bayıltıyor

KAPKAÇKOVAR diye de adlandırılan elektroşok cihazı ani elektrik akımı üretiyor. Öldürücü etkisi bulunmuyor. Sadece bayıltıp, geçici olarak uyuşturuyor. Düğmeye basarak aktif hale getirildiğinde yüksek akım ile çıkardığı ses ve ışık görüntüsü oldukça ürkütücü olduğu için temas etmeden bile saldırganı korkutup kaçmasına neden olabiliyor. Cihaz pille çalışıyor ve şarj edilme özelliği bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!