Elektroşokçulara tutuklama ve dava

Güncelleme Tarihi:

Elektroşokçulara tutuklama ve dava
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Oğlu E.S.’nin tartıştığı Alican Dilege’yi kaçırarak, elektrikli şok cihazıyla yaraladıkları öne sürülen Hakan Sezer, oğlu İsmail Can Sezer ve arkadaşı Can Konuk hakkında, ‘‘şahsi hürriyeti kısıtlama, darp ve tehdit’’ suçlarından dava açıldı.

ETİLER’deki olaydan sonra çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan ve soruşturma savcısının itirazıyla haklarında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan Hakan Sezer, İsmail Can Sezer ve Can Konuk'un 4,5 yıldan 14,5 yıla kadar hapisleri isteniyor. Sanıklarla birlikte gözaltına alınan ve serbest bırakılan 14 yaşındaki E.S.’nin dosyası, yaşı küçük olması nedeniyle Çocuk Mahkemeleri’ne gönderilirken, site bekçisi Hatem Beliye hakkında takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde, 15 yaşındaki müşteki-mağdur Alican Dilege’nin, olaydan önce E.S.’yle tartışarak onu darp ettiği, sanıkların da bu olay nedeniyle, Dilege’yi Akmerkez’in önünde içinde bulunduğu taksiden aldıkları belirtiliyor. Sanıkların, Dilege'yi Kemerburgaz Ormanları’na götürdükleri, elektroşok aletiyle yaralayıp, darp ettikleri iddia ediliyor. Dilege’nin yedi gün iş ve gücünden yoksun kalacak şekilde yaralandığının vurgulandığı iddianamede, sanıkların ‘‘polise söyleme, aksi halde öldürürüz’’ diye tehdit edildiği de ileri sürülüyor.

Kız arkadaşına laf atmış

Alican Dilege ifadesinde olayı şöyle anlatmıştı:

‘‘E.S. arkadaşım Levent Kocabıyık’ın kız arkadaşına laf atmış. Biz de Levent’in bodyguardı Ömer, Levent ve Eren’le birlikte Doğakent Sitesi’ne konuşmaya gittik. Aramızda bir tartışma geçti. Sonra öpüşüp, barıştık. E.S.’ye Alkent’e doğru gittiğimizi söyledik. Bir süre sonra bir araç yolumuzu kesti. E.S., babası, ağabeyi ve arkadaşları, beni karakola götüreceklerini söyledi. Arabaya bindirerek, Kemerburgaz taraflarına doğru götürdüler. Kafa atıp, beni dövdüler ve bacağıma elektrik verdiler. 'Sen kiminle uğraştığını sanıyorsun, seni öldürürüz' diyerek tehdit ettiler. Yaklaşık bir saat sonra Ulus civarında attılar. Korktuğum için polise gidemedim. Eve gittim ve yattım. Polis gece araştırıp onları bulmuş.’’

İstanbul Cumhuriyet Savcısı’na verdiği ifadede iddiaları kabul etmeyen baba Hakan Sezer ise ‘‘Çocuğu karakola götürmek için aldık. Ağlayıp, sızlayınca vazgeçtik. Biz böyle çocuk kaçıracak bir aile değiliz. Elektrikli şok cihazı da kullanmadık. Zaten pilleri yoktu. Asıl şikayetçi olan bendim’’ demişti.

Sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Hüseyin Günay karara itiraz etmiş, İstanbul Nöbetçi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi de sanıklar hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!