Elçiye beğeni yağdı

Güncelleme Tarihi:

Elçiye beğeni yağdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 23:24

İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, video paylaşımıyla Türkiye’ye veda etti. Beşiktaş taraftarı olan Moore videoyu “Siyah!!!” diyerek bitirdi.

Haberin Devamı

Görev süresi dolan Büyükelçi Moore, dün Twitter hesabından “Güzel Türkiye’ye veda mesajım” yazılı bir video paylaştı. Video akşam saatlerine kadar 20 bine yakın beğeni aldı.

Moore, videoda özetle şu sözleri paylaştı: “Türkiye maceramın sonuna geliyorum. Hayatımın yedi yılını Türkiye’de geçirdim. Buraya ilk kez 1989 yılında, 26 yaşında bir Türkçe öğrencisi olarak gelmiştim. Ve Maggie ile İngiltere’den 6 aylık oğlumuzu da getirerek, burada bir aile kurduk. 1992 yılında kızım da İstanbul’da aramıza katıldı. Bir büyükelçi başka ülkeye kendi ülkesinin çıkarlarını gözetmesi için gönderilir. Bunu yapabilmiş olduğumu umuyorum. Ama görevinizde başarılı olabilmek için ev sahibi ülkenizi anlamalı ve ona sempati duymalısınız. Umarım bunu yapabildiğimi hissediyorsunuz. Türkiye’yi, Türkleri gerçekten seviyorum. Zaman zaman fazla gururlu ve zor olabiliyorsunuz. Ve keşke komplo teorilerini bu kadar çok seven olmasaydı.

Bu dört yıl gerçekten çok zor yıllardı. Ama üstesinden geldiniz. Türkiye demokratik ve ekonomik olarak başarılı bir ülke olacak. Size inancım sonsuz. Birleşik Krallık en yakın ortağınız olmaya devam edecek. Bunun doğrularını görmek için sadece şu komplo teorileri saçmalığının ötesine bakmanız yeterli. Benim güzel Türkiye’m bol şans! Sizleri ziyaret etmek için sık sık geri döneceğiz. Ve son bir şey daha, ‘siyah’...”

ŞALGAMI HÂLÂ SEVEMEDİM
Moore, önceki gün Twitter hesabından espirili bir fotoğraf da paylaştı. Büyükelçi Moore’un, “Türkiye’de 7 yılım geçti ama şalgamı hâlâ sevemedim. Kusuruma bakmayın!” mesajıyla paylaştığı fotoğraf, 14 bini aşkın beğeni aldı.

Elçiye beğeni yağdı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!