Elazığ depreminde ölü sayısı 10 kişi düştü

Güncelleme Tarihi:

Elazığ depreminde ölü sayısı 10 kişi düştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2010 15:24

Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kovancılar beldesinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde ölenlerin kesin sayısının 41 olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İŞTE MUCİZENİN FOTOĞRAFLARI

ENKAZDAN TOPLANAN TAŞLARIN ALTINA GÖMÜLDÜLER / Foto Galeri

DEPREMZEDELERİN ISITICI İZDİHAMI / WEB TV

İŞTE DEPREM SONRASI GÖRÜNTÜLER / WEB TV

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/ayni_tasin.jpg

Elazığ depreminde ölenlerin sayısının 41 olduğu ortaya çıktı. Daha önce 51 olarak açıklanan ölü sayısını bugün Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, 41 olarak belirtti. Aslan, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ölü sayısındaki karışılık, ölenlerin kimliklerinin nüfustaki isimleri farklı, köydeki halk arasındaki isimleri farklı olduğundan kaynaklandı. Ancak yapılan çalışmalar sonunda ölü bir kişi iki kez sayılmış. 10 kişinin eksik çıkması bizi bir nebzede olsa sevindirdi. Bu konuda ayrıntılı açıklamayı valilik yapacak" dedi.

Haberin Devamı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Elazığ Valiliği'nden, 8 Mart 2010 tarihinde meydana gelen depremde vefat eden vatandaşlar ve isimler konusunda yaşanan karışıklıkla ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklamada; “8 Mart 2010 tarihinde merkez üssü Elazığ ili Karakoçan ilçesi Başyurt mevkiinde olan 6.0 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden 10’u kız çocuğu , 10’u erkek çocuğu, 7’si yetişkin erkek, 14’ü yetişkin kadın olmak üzere toplam 41 vatandaşımızın isimleri aşağıdaki tabloda listelenmiştir. Olay sonrası sıcak saatlerde,enkaz altında kalıp da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın isimleri muhtarlardan ya da vefat edenlerin yakınları ile görüşülerek çıkarılmıştır.10 vatandaşımıza ait cenazeler de kayıt görevlilerinin bilgisi haricinde Kovancılar Devlet Hastanesi morguna nakledilmiştir. Bu süreç içinde 5 ayrı köyde tespiti yapılan vefat edenlere ait isim listeleri ile hastane morgunda bulunan vefat edenlere ait isim listeleri ayrı ayrı kriz merkezine iletilmiş, bu isimler kriz merkezinde birleştirilerek kamuoyuna 51 kişinin vefat ettiği duyurulmuştur. Bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Savcılığımızın yerinde yaptığı ölü muayene raporlamasında 41 kişiye ait ceset tespiti yapılmış, 9 ismin resmi nikah yapılmadığı ya da muhtarların ve vefat eden kişilerin yakınlarının verdikleri isimlerin resmi kayıtlarda olan isimler olmadığı için vefat eden 1 vatandaşımız da ismini değiştirdiğinden, 10 ismin mükerrer olarak kaydedildiği anlaşılmıştır” denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!