Ekşi Sözlük'te açık 'cinayet tehdidi'

Güncelleme Tarihi:

Ekşi Sözlükte açık cinayet tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2016 12:50

Ekşi Sözlük'te bu sabah saatlerinde bir yazarın "23 temmuz 2016 birini öldürme kararı almam" başlığyla paylaştığı yazı, sözlük yazarları arasında ve sosyal medyada büyük tartışma yarattı.

Haberin Devamı

"Bu tek taraflı bir hak savaşıdır. Bu doğruyu arayan bir insanın son çaresidir. Bu hayatın tüm yanlışları karşısında özünde olduğu insan parçasına tutunmaya çalışan bir zavallının doğruyu bulma mücadelesidir. Bu inandıkları için her şeyi yapabilecek olan bir kişinin hikayesidir..."

'HAYATIM MAHVOLDU...'

Her şey "Thedarktower" isimli bir Ekşi Sözlük yazarının yukarıdaki cümleleriyle başladı. Nişanlısına tecavüz ettiğini öne sürdüğü bir kişiyi isim ve okuduğu üniversitenin bölümüne kadar deşifre ederek, öldüreceğini ifade eden bir 'Sözlük' yazarı, tüm bunlara sebep olarak, söz konusu tecavüzün ardından hayatının mahvolması ve tecavüz suçunu işlediği iddia edilen kişinin hayatına son derece normal şekilde devam edebilmesi olarak açıkladı.

Bu paylaşımın ardından diğer Sözlük yazarlarının ikna çabasına giriştiği gözlemlenirken, bazı yazarların ise kanunlara güvenme çağrısı yaparak, bir anlık öfke ile hayatını karartmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Cinayet tehdidinin ardından kısa süre içerisinde sayfalarca yazının paylaştığı Ekşi Sözlük'te moderasyon ekibi, öğlen saatlerine doğru söz konusu başlığı ve yazıları yayından kaldırdığı görüldü. Konuyla ilgili emniyet birimlerinin harekete geçip, geçmediği ise henüz bilinmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!