EKPSS yerleştirme(tercih) sonuçları açıklandı! Bin 961 kişi yerleştirildi! İşte 2021 EKPSS sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

EKPSS yerleştirme(tercih) sonuçları açıklandı Bin 961 kişi yerleştirildi İşte 2021 EKPSS sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2021 07:38

EKPSS sorgulama ekranı sonuçlarla beraber erişime açıldı. EKPSS tercih sonuçları ÖSYM tarafından 26 Ocak Salı günü öğle saatlerinde açıklandı. Memur olabilmek için EKPSS tercih sonuçları açıklamasını bekleyen pek çok aday, ÖSYM'nin yaptığı açıklama ile yerleştirme durumunu öğrenebilecek. KPSS tercih sonuçları sonrası yerleştirme işlemleri yapılan adaylardan atama süreci için belgeler talep edilecek. İşte, EKPSS yerleştirme sonuçları ve sonuç öğrenme ekranı.

Haberin Devamı

EKPSS tercih sonuçları bugün açıklandı. 19 Ocak tarihinde sona eren başvuruların ardından EKPSS tercih ve yerleştirme sonuçları merakla bekleniyordu.. EKPSS tercih sonuçları ile herhangi bir kamu kurumuna yerleşip yerleşemediğini öğrenebilecek olan pek çok memur adayı, ÖSYM'nin açıklamasına göre yerleştirme sürecine başlayabilecek.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Değerli EKPSS adaylarımız,
13-19 Ocak 2021 tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021-EKPSS/Kura Engelli Kamu Personeli sınav sonucu ile yerleştirme sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresimizden açıklanmıştır.
Sonuçların adaylarımıza hayırlı olmasını dilerim. #2021EKPSS"

EKPSS TERCİH SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

Yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecek.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS’de alınan puanlar kullanılacak. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınacak. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirileceklerdir. İlan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit
olması halinde diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

BİN 961 KİŞİ YERLEŞTİRİLDİ

62 bin 311 kişinin tercih yaptığı EKPSS'de 2 bin 5 kontenjana toplamda bin 961 kişi yerleştirildi. Toplam 44 kontenjan ise boş kaldı.

EKPSS yerleştirme(tercih) sonuçları açıklandı Bin 961 kişi yerleştirildi İşte 2021 EKPSS sorgulama ekranı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!