EKPSS yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı! EKPSS 2018/2 kura usulü tercih sonucu sorgulama

Güncelleme Tarihi:

EKPSS yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı EKPSS 2018/2 kura usulü tercih sonucu sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2018 19:14

EKPSS tercih sonuçları, ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavından aldıkları puanlar ile tercih işlemlerini tamamlayan adaylar, ÖSYM'nin açıkladığı EKPSS 2018/2 sonuçları bilgisine göre herhangi bir kuruma yerleşip yerleşemediklerini görüntüleyebilecek. İşte, EKPSS sonuçları için ÖSYM giriş ekranı

Haberin Devamı

Engell Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonrasında aldıkları puanla tercih işlemlerini gerçekleştiren binlerce kişi, ÖSYM'nin değerlendirme sonuçlarını internet üzerinden sorgulayabilecek. ÖSYM tarafından değerlendirme süreci tamamlanan EKPSS, sonuçları ile kurumun resmi internet sitesinde yer aldı. İşte, EKPSS tercih yerleştirme sonuçları ve detaylı bilgiler

ÖSYM'den açıklanan bilgilere göre, 5663 Lisans, 8785 Ön Lisans, 44049 Ortaöğretim adayı tercih yaptı. Boş kontenjanlar ise Lisans alanında 153 kişilik, Ön Lisans alanında 50 olarak açıklandı. Ortaöğretim alanında ise 534 kişilik kontenjanın tamamı doldu.

EKPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İTİRAZ VE İNCELEME İÇİN NELER YAPILABİLİR?

Yerleştirme işlemleri ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarının internet yoluyla açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde bu kılavuzdaki “Genel Amaçlı Dilekçe” örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdırlar (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz.). Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu dilekçenin işleme konulabilmesi için, dilekçeye ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesine itiraz ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir.

EKPSS NEDİR?

Haberin Devamı

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

EKPSS KURA İLE ENGELLİ KAMU PERSONELİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

İşte ÖSYM'den yapılan açıklama;

2018-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına kura usulü ile engelli memur yerleştirme işlemleri Noter huzurunda gerçekleştirilmiştir. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 24 Aralık 2018 tarihinde saat 18.30'dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

Haberin Devamı

EKPSS KURA SONUCU YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS’de alınan puanlar kullanılacaktır. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınacaktır. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirileceklerdir. İlan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması halinde diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Haberin Devamı

Geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayların yerleştirmelerde mezun olduğu en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı kullanılacaktır.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadroya yerleşememiş olacaktır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!