Ekmeği paylaştılar

Güncelleme Tarihi:

Ekmeği paylaştılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 01:00

CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, pazar günü 12 saatte Trakya’yı dolaştı,seçmenleriyle bir araya geldi. İhsanoğlu’na gezisi boyunca birkaç kez kampanyasının simgesi olarak ekmek hediye edildi. Özel olarak hazırlanan 2 metrelik ekmek çocuklar tarafından İhsanoğlu’nun masasına getirildi.

Haberin Devamı

Hızlandırılmış seçim gezisinde ise birbirinden ilginç görüntüler ortaya çıktı. Eşi Füsun İhsanoğlu’nu gezi boyunca yanından ayırmayan İhsanoğlu, önce helikopterle Edirne’ye gitti, ardından seçim otobüsüyle Kırklareli ve Tekirdağ’ı gezdi. Gittiği illerde MHP ve CHP’li kadınlar tarafından çiçeklerle karşılanan İhsanoğlu’na kalabalık bir araç konvoyu da eşlik etti. Edirne Belediyesi’nin tarihi binasını ziyaret eden İhsanoğlu, müzeye dönüştürülen Atatürk’ün 27 Aralık 1930’daki ziyaretinde kaldığı odayı gezdi. Tüm objeleri yakından inceleyen İhsanoğlu, anı defterine de ziyaretten duyduğu mutluluğu yazdı. Yorucu gezisi boyunca Kırklareli ve Tekirdağ’da mola veren İhsanoğlu, otelde birer saat dinlendi. Geri kalan tüm zamanında halkın içinde olan İhsanoğlu, gezi boyunca aynı takım elbiseyle dolaştı. İhsanoğlu, dağılan saçlarını da zaman zaman cebinden çıkardığı tarağıyla düzeltti. İhsanoğlu’na gezisi boyunca birkaç kez kampanyasının simgesi olarak ekmek hediye edildi. Ama en anlamlı ekmek hediyesi Trakya’da düzenlenen halk iftarındaydı. Özel olarak hazırlanan 2 metrelik ekmek çocuklar tarafından İhsanoğlu’nun masasına getirildi. İhsanoğlu ekmekten aldığı ilk lokmayı ekmeği getiren çocuklara sonra gezi boyunca yanından ayrılmayan eşi Füsun İhsanoğlu’na verdi.

Ekmeği paylaştılar
Erdoğan'dan 1000 lira cevabı

Haberin Devamı

Erdoğan’a Demirtaş’a 1000’er TL

-Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan, seçimdeki rakipleri Başbakan Tayyip Erdoğan ve HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş’a ‘centilmenlik’ jesti geldi. İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları için bağış ve yardım toplanma döneminin başlaması üzerine Erdoğan ve Demirtaş’ın destek hesaplarına sembolik olarak 1000’er TL yatırarak ‘seçim kampanyası döneminin centilmence geçmesi’ mesajı verdi. İhsanoğlu’nun kendisi adına açılan destek hesabına da bağışta bulunduğu öğrenildi.

HEPSİNİ BANA YATIRIN

İhsanoğlu’nun jestine Twitter’dan yanıt veren HDP’nin adayı Demirtaş, “Hocam zahmet etmişsiniz, teşekkür ederim, yalnız öbüründe çok var ondan, hepsini bana yatırabilirsiniz rahat olun” dedi.

BAŞBAKAN’DAN İADE

Erdoğan ise bağışı iade etti. Erdoğan’ın avukatı Ali Özkaya, “Başbakanımızın talimatıyla, seçim hesabına dahil edilmeyen bağış, teşekkür edilerek, Sayın İhsanoğlu’na iade edilmiştir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!