EİKP ödemesi nedir? EİKP destek programı yardımı merkez ödeme ne demek?

Güncelleme Tarihi:

EİKP ödemesi nedir EİKP destek programı yardımı merkez ödeme ne demek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2021 16:36

EİKP ya da tam açılımı ile Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi, pek çok vatandaşın hesabına destek programı yardımı merkez ödeme adı altında yatırıldı. Hesaplarında veya kendilerine gelen mesajda, EİKP destek programı yardımı merkez ödeme ifadesini gören pek çok kişi, internet üzerinden bu terimi araştırmaya başladı. Peki, EİKP nedir ve EİKP destek programı yardımı merkez ödeme ne demek? İşte, EİKP ödemesi hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu" veya "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun" kapsamında düzenli merkezi sosyal yardım alan 2 milyon 111 haneye, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı (EİKP) kapsamında herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 1000'er lira ödeme yapıyor.

EİKP DESTEK PROGRAMI YARDIMI MERKEZ ÖDEME NE DEMEK?

EİKP, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ifadesinin kısaltılmış halidir. Hesaplara " EİKP destek programı yardımı merkez ödeme" adı altında yatırılan miktar, aslında herkesin yakından bildiği 1100 TL'lik pandemi sosyal destek programını ifade etmektedir. 

Bu destek programının başvuruları devam etmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!