Ehliyetsiz genç ve kız arkadaşı camdan fırladı

Güncelleme Tarihi:

Ehliyetsiz genç ve kız arkadaşı camdan fırladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2008 00:00

Ehliyet için girdiği yazılı sınavı geçen ve bir hafta sonra direksiyon sınavına girecek olan Tolga Balkan (18) ve Ömür Dilek Laçin evlerine dönerken bariyerlere, ardından da servis minibüsüne çarptı. Emniyet kemeri takmayan Tolga Balkan ve kız arkadaşı otomobilin yan camlarından fırlayıp öldü.

BABASI Nejat Balkan’la birlikte akrabaları Gani Vardar’ın İstanbul Büyük Otogarı’ndaki yazıhanesinde çalışan Tolga Balkan ile Ömür Dilek Laçin, önceki akşam Bakırköy’de bir kafeye gitti. Gençler evlerine dönmek için, saat 22.00 sıralarında, 34 CHJ 79 plakalı BMW 3.18İ otomobile bindi. Görgü tanıklarının belirttiğine göre, Topkapı yönüne giden Tolga Balkan aşırı hız yaptı. Yakınlarının ehliyeti olmadığı halde çok iyi otomobil kullandığını söylediği Tolga Balkan, O-1 Karayolu’nun Bakırköy mevkiinde direksiyon hákimiyetini kaybetti. Otomobil bariyerlere vurduktan sonra Hasan Acar’ın (46) kullandığı servis minibüsüne çarparak sürüklendi. Kaza sırasında iki genç otomobilin camlarından fırlayarak asfalta düştü. Sağlık ekipleri Tolga Balkan’ın öldüğünü belirledi. Ağır yaralanan Balkan’ın kız arkadaşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı ama bütün çabalara rağmen kurtarılamadı.

Ters dönen servis minibüsünden hafif yaralı kurtarılan Serhat Polat (24), Ali Al (21), Yunus Emre Özerin (19), Kezban Yılmaz (19) ve annesi Makbule Yılmaz’ın (40) ilk müdahaleleri kaldırıldıkları Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki yapıldı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Tolga Balkan, dün Bayrampaşa’daki Yusuf Bey Camii’nde kılınan namazdan sonra gözyaşları arasında toprağa verildi. Tolga Balkan’ın kız arkadaşının cenazesine sahip çıkan olmadı. Ağabeyiyle yaşayan Dilek’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kimliği meçhul kaydıyla gönderildi. Polis, kızın ailesine ulaşmaya çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!