Ehliyet yenileme randevusu nasıl alınır? | Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet yenileme randevusu nasıl alınır | Ehliyet yenileme ücreti ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 10:46

Ehliyet yenileme ile ilgili merak edilen sorular vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Ehliyet yenilemeden önce randevu alma işlemi ve ehliyet yenileme ücretle merakla sorgulanıyor. Peki eski ehliyet sahipleri ehliyetlerini yenilemek için neler yapmalı?

Haberin Devamı

Çipli ehliyetlere geçilecek olması sürücülerin kafasında pek çok soru işareti oluştururken şu anda en önemli gündem konusu ehliyet yenileme işleminin nasıl yapılacağı. Ehliyet yenilemek için nereden randevu alınacak? Ehliyet yenileme işlemi ücreti ne kadar?

01 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik gereğince, ehliyetler 2020 yılına kadar şu anda da yürürlükte olan koşullar dahilinde yenilenebilecek.

Ehliyet yenileme işlemi Emniyet Genel Müdürlüğüne ait (www.surucurandevu.egm.gov.tr) internet adresinden online randevu aldıktan sonra, il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılacak.

Haberin Devamı

Ehliyet yenileme randevusu nasıl alınır | Ehliyet yenileme ücreti ne kadar

2017 Ehliyet yenileme evrakları üzerine merak edilenler arasında randevu alma sistemi de bulunuyor. Sürücü belgesi randevu sistemine girenler bir uyarı görmektedir. Uyarı "sağlık raporu" üzerinedir. Randevu almadan önce uyarı dikkatlice okunmalıdır. İçeriğimizde yenilenmiş ehliyet son tarih, ücretler, biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve ücretleri, randevu nasıl alınır sorularına cevaplar bulunmaktadır.

Eski sürücü belgeniz, belgeyi almak için tam teşekküllü sağlık raporu, nüfus cüzdanı veya pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf, Parmak izi ( Dışarda yaptırmak yasaktır, Emniyet Müdürlüklerinde yaptırılacaktır), Bankaya ödenmiş tahsil faturası (15 Türk Lirası), Kan grubunuzun belgesi veya evrakı (Kan grubu eski ehliyetinizde yazıyorsa herhangi bir işlem yaptırılmasına gerek yoktur).

 

BAKMADAN GEÇME!