Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 10 Şubat ehliyet sınav soruları ve cevapları

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 10 Şubat ehliyet sınav soruları ve cevapları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2018 17:02

Ehliyet sınavının ardından yaklaşık bir hafta geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları yoğunluk kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen 2018'in ilk ehliyet sınavının sonuç tarihi 2018 iş takvimiyle günler öncesinden duyurulmuştu. 10 Şubat'ta yapılan sınavın sorular ve cevaplar ise 12 Şubat Salı akşamı paylaşıldı. Peki ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

2018 yılında 5 kez yapılacak olan ehliyet sınavlarının ilki 10 Şubat'ta yapılmıştı. MEB'in düzenlediği ehliyet sınavının soruları ve cevapları ise çok kısa sürede erişime açıldı. Sınavda baraj puanını almayı başaran sürücü adayları bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. 

Ehliyet soruları ve cevapları 10 Şubat tarihli sınavın hemen ardından erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sayfası üzerinden ehliyet sorularını görüntüleyebilen sürücü adayları, bir yandan da sonuç tarihini sorguluyor. Peki, 10 Şubat ehliyet sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 iş takvimiyle ehliyet sınavı uygulama ve sonuç tarihlerini duyurdu. Bu yılın takvimine göre 10 Şubat ehliyet sınav sonuçları, 22 Şubat 2018 tarihinde açıklanacak.

EHLİYET SINAVI SORULARI

Teorik ehliyet sınavında 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı olmak üzere toplamda 50 soru sorulur. Yazılı sınav baraj puanı 70’dir. Her bir sorunun değeri 2 puandır. Bu durumda 35 doğru yapan adaylar yazılı sınavdan başarılı olmuş olacaktır.

SORULAR VE CEVAPLAR NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Ehliyet sınav soruları ve cevapları sınav tarihinden 2 gün sonra 13 Şubat Salı günü ‘http://odsgm.meb.gov.tr/’ sayfası üzerinden yayımlandı. Sürücü adayları, ilgili linke tıklayarak netlerini hesap ederek bir tahmin yürütebiliyor.

BAKMADAN GEÇME!