Ehliyet sınavları sonuçları açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınavları sonuçları açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 00:17

Ehliyet sınav sonuçları için merakla beklenen açıklama geldi. 12 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen ehliyet sınavlarının sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

Ehliyet sınavının sonuçları 2015 yılının son sınavı olarak 12 Aralık 2015 Cumartesi günü yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınav sonuç sorgulama sistemi üzerinden ehliyet sınav sonucunuzu öğrenebilmeniz mümkün.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ehliyet sınavı için adaylar 12 Aralık Cumartesi günü kendileri için belirlenen sınav merkezlerinde sınava girmişlerdi. Sonuçların açıklanmasını merakla bekleyen adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı'na ait resmi internet sitesi olan www.meb.gov.tr sayfasından sorgulama yaparak sınav sonuçlarını görebilecekler.

MEB sınav sonuç sorgulama ekranına istenilen bilgileri girerek sınav sonuçlarınızı öğrenebiliyorsunuz.

Ehliyet sınavından sonra, sınavın soruları ve cevapları sınav günü MEB sitesinde açıklanmıştı. Sürücü adayları da cevaplarını kontrol edebilme imkanı elde edebilmişti.

Haberin Devamı

Özellikle ülkemizde araç sahibi olan çok sayıda vatandaşımız bulunmaktadır. Bunun yanında ehliyetlerine kavuşacak sürücüler de artık trafiğe çıkmaya hazır olacaklardır.

Ehliyet sınavları sonuçları açıklandı mı

Ehliyet almak için neler yapmak gerekir?

Sürücü belgesi almak için çeşitli belgeler ve sağlık raporu ile başvuruda bulunmanız gerekiyor. Sistem olarak iki aşamada gerçekleştirilen ehliyet sınavlarının ilki yazılı olarak yapılmaktadır. İkinci aşamada da direksiyon sınavı gerçekleşmektedir. Adayların puanları iki sınavda da başarılı olmaya dayanmaktadır.

18 yaşına gelen herkes ehliyet almak için başvuruda bulunabilir. Ehliyet sınavlarında başarılı olan sürücü adayları ehliyet sahibi olabilmektedir.  

Stajyer sürücü olmak ne demek?

İlerleyen zamanlarda ehliyet alımı ile ilgili çeşitli değişiklikler yapılması beklenmektedir. Sık sık gündeme gelen ancak uygulama aşamasında bir ilerleme görülemeyen stajyer sürücü sistemi 2015 yılının sonlarına doğru oldukça çok konuşuldu. Son yapılan açıklamalarla birlikte stajyer sürücü sistemi 2016 yılından itibaren yeni ehliyet alımlarını belirleyecek bir uygulama olarak  karşımıza çıkması beklenmektedir.

Haberin Devamı

Bu son ehliyet sınavlarında ise aşırı yoğunluklar gözlenmişti. Ehliyet sahibi olmak isteyen adaylar stajyer sürücü olmak istemedikleri için son sınavlarda ayrı bir yoğunluğa sebep oldukları bilinmektedir.

"Stajyer sürücü" sisteminde ilk olarak adaylara sertifika verilmesi öngörülüyor. Sürücü adayların daha sonra trafikteki durumlarına bakılarak sertifikalarını sürücü ehliyetine çevirebilecekler. Bu uygulama ile trafikte nitelikli sürücülerin yer alması hedeflenmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!