Ehliyet sınavı bugün saat kaçta? İşte Ehliyet sınavı ile ilgili son detaylar

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınavı bugün saat kaçta İşte Ehliyet sınavı ile ilgili son detaylar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 09:17

Ehliyet sınavı bugün yapılacak. Geçtiğimiz hafta yapılması planlanan ehliyet sınavının tarihi değişerek bu hafta yapılmasına kara verilmişti. Peki ehliyet sınavı bugün saat kaçta yapılacak? İşte detaylar

Haberin Devamı

Ehliyet sınavı çıkmış soruları her yıl olduğu gibi bu yıl da sınav anına kadar araştırılıyor. Adaylar, yarın gerçekleşecek olan ehliyet sınavı öncesinde çıkmış sorular kitapçığını çözerek sınava hazırlanmaya çalışıyorlar. Peki, 17 Aralık ehliyet sınavı kaçta?

Ehliyet sınavı öncesi çıkmış sorular rağbet görmeye devam ediyor. Sürücü Belgesi almak isteyen adayların katılım göstereceği yılın son ehliyet sınavı, 17 Aralık Cumartesi günü adaylar tarafından tamamlanacak. Adaylar, ehliyet sınavı öncesinde çıkmış sorular kitapçığını çözerek sınava hazırlıklı bir şekilde katılmayı amaçlıyor. İşte ehliyet sınavı giriş belgesi hakkında bilgiler ve geçtiğimiz yıllara ait çıkmış sorular

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Normal şartlar altında 10 Aralık Cumartesi günü yapılması beklenen ehliyet sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bazı sebepler dolayısıyla bir sonraki haftaya ertelendi. Bakanlığın resmi sınav takviminde yer alan bilgilere göre sınav 17 Aralık Cumartesi günü yapılacak. Erteleme duyurusu sınav takviminde "Bakanlık Makam Olur’u ile MTSKS-6 ve 2016-2017 öğretim yılı Ortak Sınavlar Mazeret Sınav tarihleri güncellenmiştir." şeklinde paylaşıldı.

Haberin Devamı

2017 YILINDA YAPILACAK SINAV TARİHLERİ

2017/MTSKS-1 11 ŞUBAT 2017(saat 14.00)
2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)
2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)
2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)
2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)

Ehliyet sınavı bugün saat kaçta İşte Ehliyet sınavı ile ilgili son detaylar

SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI MI?
Ehliyet sınavına girecek adayların muhakkak sınava giriş belgesini yanında bulundurması gerekiyor. Renkli fotoğraflı olan bu belgelerde kursiyerin sınava gireceği sınav merkezi (il/ilçe), bina, salon, sıra ve adres bilgileri yer alır. Her sınav için yeniden düzenlenen sınav giriş belgesinde Özel MTSK’nın adı ile sınav tarihi, saati ve kaçıncı sınav hakkını kullandığı, sınava gireceği sürücü belgesi sınıfı ve dikkat bölümleri yer alır. Kimlik bilgilerinde kursiyerin T.C. kimlik numarası, adı-soyadı, baba adı, doğum yeri ve tarihi bulunur.

Haberin Devamı

2016 - Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarı

2015 - Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarı

VİDEOLU EĞİTİM DÖNEMİ
Ehliyet sınavına girecek adaylar artık 20 dakikalık bir video izleyerek sınava girecek. Bu videoda direksiyon sınavında dikkat etmesi gereken kurallar olacak. Ehliyet sınavlarına bir yenilik daha geldi. Videonun kurgusu ve senaryosu Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü'nce hazırlandı. Vİdeoyu ise, İstanbul Sürücü Kursları Federasyonu çekti. Sürücü adayları artık 20 dakikalık bir video izleyerek sınava girecek. 20 dakikalık video teorik dersler kapsamında araç tekniği dersinde gösterilecek. Ancak isteyen adaylar direksiyon sınavı öncesinde de videoyu izleme talebinde bulunabilecek. Sürücü adayları, uygulamanın kendilerine avantaj sağlayacağı görüşünde.

Haberin Devamı

20 dakikalık eğitim videosu hem eğitmenin hem de sürücü adayının işini kolaylaştıracak ancak, uzmanların sürücü adaylarına bir de uyarısı var: Bütün öğrencilere direksiyon derslerine muhakkak gelmeli.

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR
Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:
*Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi, *e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması, *Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi *Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması, *e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi, *Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

BAKMADAN GEÇME!