Ehliyet sınav soruları yayımlandı mı? 29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınav soruları yayımlandı mı 29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2017 09:30

Ehliyet sınav sonuçları için sürücü adaylarının beklentisi devam ediyor. Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği sınav neticesinde sürücü adaylarının yazılı sınavdan geçip geçmediğinin belirleneceği 29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları, sorular ve cevaplar hakkında bilgi edinmek isteyen birçok vatandaş tarafından sorgulanmaya başlandı. Peki, ehliyet sınav sonuçları ile sorular ve cevaplar ne zaman yayımlanacak? İşte, merakla beklenen konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Ehliyet sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, sınavın tamamlanmasının ardından birçok vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı. Sınavın ardından soru ve cevapların yayımlanacağı tarihi de merak eden adaylar, sınav esnasında işaretledikleri soruları sonuçlar öncesinde teyit etmek istiyor. Peki, ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merakla araştırılan konu hakkında detaylı bilgiler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ehliyet sınavı için artık çok az bir zaman kaldı. 29 Temmuz Cumartesi günü yapılacak olan ehliyet sınavı için giriş yerleri bağlı bulunan sürücü kursundan temin edilecek. Sınav saat 14.00'te yapılacak.

2017 YILINDA YAPILACAK SINAV TARİHLERİ

2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)

2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)

Haberin Devamı

2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.
Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir. 29 Temmuz ehliyet sınavı sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı bilgilere göre 10 Ağustos Perşembe günü adaylarla paylaşılacak.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıdaki gibi..

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

Haberin Devamı

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporualmış olmak.

e. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

DİREKSİYON SINAVI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden duyurulan Ehliyet sınav sonuçlarına göre 70 ve üzerinde bir puan almayı başaran adaylar, bundan sonra yapılacak direksiyon sınavına girebilecek ve burada da başarılı olması durumunda sürücü belgesi almaya hak kazanacak. Peki, direksiyon sınavı uygulaması nasıl yapılacak?

Haberin Devamı

“M”, “A1”, “A2”, “A” ve “B1” sınıfı direksiyon sınavında adaylar, kask, dizlik, yelek takarak akan trafikte yapılan davranışlar, araç bilgisi sorgulama , kalkış esnasında motoru stop ettirme ve ayakları toplarken dengeyi sağlayamama, konilere çarpma ve ayak çalıklarının açık unutularak yere değmesi, düşme ve ani fren reaksiyonları sınav gözetmeni tarafından dikkat edilecek hususlar arasında yer alacak.

“B”, “C1”, “C”, “D1”, “D”, “BE”, “C1E”, “CE”, “D1E”, “DE” ve “F” sınıfı için direksiyon sınavına giren adayların emniyetli ve rahat kalkış yapma, kalkış ve duruşlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeyedüşürecek şekilde araç kullanma, araç kumanda pedallarına (gaz, fren, debriyaj) yeterince intibakedemeyerek aracı stop ettirme, araç kullanımı esnasında heyecanlı ve telaşlı gibi davranışları gözlemlenecek.

Haberin Devamı

Geri geri park etme: “B”, “C1”, “C”, “D1” ve “D” sertifika sınıfı araçlarda park edecek aracın bir buçuk katı uzunluğundaki (farklı uzunluklardaki HB/SEDAN araçlar için ayrı ayrı) ve aracın genişliğinden 50 cm fazla olan iki araç arasına veya yüksekliği en az 100 cm olan konilerin arasındaki yatay ve dikey çizgilerle belirlenen alana tek hamlede girip, bu alan içinde en fazla iki hamle yaparak aracı kaldırıma veya konilere çarpmadan kaldırıma paralel ve kaldırım ile araç arasındaki mesafenin 50 cm den fazla olmayacak şekilde EK-5 şemaya göre park yapmayı, “BE”, “C1E”, “CE”, “DE” ve “D1E” sertifika sınıfı araçlarda geri geri park etme işlemleri ise araca römork takılı olarak EK-6 şemada belirtildiği gibi park yapmalarını sağlayan davranışlar göz önünde bulunduracak.

Haberin Devamı

Park yerine giriş ve çıkışlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde kontrolsüz çıkma gibi davranışlar da göz önünde bulundurulacak.

Ehliyet sınav soruları yayımlandı mı 29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları

Ehliyet sınav soruları yayımlandı mı 29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları

SINAV ESNASINDA DOĞRUDAN YAPILAN HATALARA GÖRE YAPILAN DEĞERLENDİRMELER

1. Emniyet kemerini takmıyor. KIRMIZI
2. Araca bindiğinde ayna ayarlarını kontrol etmiyor. SARI SARI
3. Araca bindiğinde koltuk ayarlarını kontrol etmiyor. SARI SARI
4. Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı maddeler etkisinde. KIRMIZI
5. Trafik polisi ile diğer yol ikaz ve değişiklikleri veya yönlendirmeleri fark etmiyor. KIRMIZI
6. Araç kullanımı esnasında aşırı heyecanlı ve telaşlı bulundu. KIRMIZI
7. Geri geri giderken şeridini koruyarak köşeden sağa ya da sola dönemiyor. SARI SARI
8. Kendisini geçmek isteyen araçlarla ilgili geçilme kurallarına uymuyor. KIRMIZI
16. Trafik ışık ve işaretlerine dikkat etmiyor, işaretlere uymuyor. KIRMIZI
17. Yoldan geçen araçlara geçiş kolaylığı sağlayamıyor. KIRMIZI
18. Takip mesafesini kurallara uygun olarak ayarlayamıyor. KIRMIZI
19. Yaya ve okul geçitlerinde yayalara ve bisikletlilere yol vermiyor. KIRMIZI
20. Hemzemin geçitlerinde geçiş kurallarına uymuyor. KIRMIZI
21. Geçiş üstünlüğü hakkına sahip olan araçlara geçiş izni vermiyor. SARI SARI
22. Ani fren yapma kurallarına uymuyor (30 km hızla giderken). SARI SARI
23. Araç seyir halindeyken iç ve dış aynalardan trafiğin akışını kontrol etmiyor. SARI SARI
24. Yol giriş-çıkış kurallarına uymuyor, kontrolsüz giriş ve çıkış yapıyor. SARI SARI

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

*Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi, 
*e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması, 
*Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi *Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması, 
*e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi, 
*Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

BAKMADAN GEÇME!