Ehliyet sınavı ne zaman? Örnek ehliyet sınavı soruları

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınavı ne zaman Örnek ehliyet sınavı soruları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2018 15:29

2018 yılının son ehliyet sınavı için kısa bir süre kalması nedeniyle örnek soru araştırmaları hız kazandı. Sürücü adayları ehliyet sınav giriş belgesini Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ya da e-Devlet kapısından edinebiliyor. Peki, ehliyet sınavı ne zaman? Örnek ehliyet sınavı soruları nasıl görüntülenir?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 yılının beşinci ehliyet sınavını düzenleyecek. 2018/MTSKS-5, 22 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleşecek. Yazılı sınavdan geçer puan alan adaylar, uygulamalı yapılan direksiyon sınavına katılmaya hak kazanacaklar.

ÖRNEK EHLİYET SINAV SORULARI

Geçmişe yıllara ait ehliyet sınav soruları MEB’e bağlı olan ODSGM (Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü) üzerinden yayımlanıyor. Sürücü adayları, online platform üzerinden ehliyet sınav sorularını görüntüleyebiliyor.

ÖRNEK EHLİYET SINAVI SORULARI İÇİN TIKLAYIN

EHLİYET SINAVINDA BARAJ PUAN KAÇ?

Ehliyet sahibi olmak isteyen sürücü adayları ilk olarak belirlenen tarihlerde MEB tarafından yazılı sınava tabi tutulur. Yazılı sınavda adaylara 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı olmak üzere toplamda 50 soru sorulur. Sınavda adayların alması gereken baraj puanı ise 70'dir Yazılı sınavda başarılı olup, baraj puanını alan adaylar ikinci aşama olan direksiyon sınavına girmeye hak kazanır.

 

BAKMADAN GEÇME!