Ehliyet sınav sonuçları açıklandı ( 4 Ağustos ehliyet sınavı sonuçları )

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı ( 4 Ağustos ehliyet sınavı sonuçları )
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 14:46

Bu yılın üçüncü ehliyet sınavının sonuçları erişime açıldı. Binlerce sürücü adayının trafiğe çıkma yetkisi alabilmek için girdiği ehliyet sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. 4 Ağustos tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı için bekleyiş son buldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği sınavlardan biri olan ehliyet sınavının 4 Ağustos tarihli sonuçları bugün açıklandı. İşte, ehliyet sınavı sorgulama ekranı...

Haberin Devamı

Ehliyet sınav sonuçları için adayların sorgulamaları başladı. Trafiğe çıkabilmek için direksiyon sürücü belgesine sahip olmak isteyen vatandaşların 4 Ağustos tarihinde katılım gösterdiği ehliyet sınavı, sonuçları ile bugün erişime açıldı. Peki, ehliyet sınav sonuçları nereden öğrenilebilecek? İşte, merak edilen konu ve direksiyon sınavı hakkında bazı bilgiler

BARAJ PUANI KAÇ?

12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 tanesi motor, 6 tanesi trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 sorudan yapılan ehliyet sınavına katılan sürücü adayları baraj puanını araştırıyor. Bu 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Yazılı sınavda baraj puanı 70’dir.

2018 İŞ TAKVİMİ

2018/MTSKS-4 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 20 EKİM 2018 (saat 14.00)
2018/MTSKS-5 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 22 ARALIK 2018 (saat 14.00)
2018/MTSKS Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınavı e-sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 günü yapılacaktır.

Haberin Devamı

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yazılı sınavdan geçer not alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Direksiyon sınavının ne zaman yapılacağı ise kayıtlı olunan kurs tarafından belirlenecek.

MEB EHLİYET SINAVINDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM UYGULAYACAK

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, bakanlık, sınavlar için dijital devrime hazırlanıyor.

Gelecek yıldan itibaren tüm motorlu taşıt sürücü kursu sınavları ile açık ortaokul ve lise sınavları, 81 ilde 124 e-sınav merkezinde yapılacak. Kalkınma Bakanlığı da e-sınav uygulamasının yaygınlaştırılmasına katkı verecek.     

MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce motorlu taşıt sürücü kursu e-sınavı, halen 29 il merkezinde 32 salonda yapılıyor. Bu kapsamda Türkiye genelinde 92 merkez daha açılacak.     

İlk etapta il merkezlerinde kurulacak e-sınav salonlarının, ilerleyen dönemde nüfusun yoğun olduğu büyük ilçelerde de açılması planlanıyor. Bu merkezler, yüksek teknoloji ve akıllı cihazlarla donatılarak, her biri bin kişinin aynı anda sınava gireceği şekilde tasarlanacak.     

Haberin Devamı

EHLİYET İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıdaki gibi..

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.
b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.
c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)
ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.
d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporualmış olmak.
e. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.
f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

BAKMADAN GEÇME!