Eğlence sessiz olmaz

Güncelleme Tarihi:

Eğlence sessiz olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 00:00

Evde sinema keyfini doyasıya yaşayabilmek için uygun bir sistem kurma peşindeyseniz, görüntü ürünlerinin seçiminde gösterdiğiniz özeni ses sistemi seçiminde de göstermeyi ihmal etmeyin. Günümüzün ses sistemleri, ev sineması tutkunlarının yüzlerine tatminkar bir gülümseme kondurmaya yetecek kadar zengin özelliklerle geliyorlar.

Filmdeki olaylar sanki yanınızda olup bitiyormuşçasına sesi etrafınızda dolaştıran çevresel hoparlörler, sinemalara özgü ses netliğini ve zenginliğini odanıza taşıyan ses teknolojileri, her patlamada koltuklarınızı titretebilecek güçteki bas hoparlörler bu özelliklerden sadece bazıları. Üstelik bu sistemleri evinizde müzik dinlerken de kullanabilirsiniz.

Panasonic SB-TP20

Panasonic’in SB-TP20 modeli 6 hoparlörlü ses sistemi bir merkez, dört çevresel ve bir bas olmak üzere toplam 6 hoparlörden oluşuyor. Manyetik korumaya sahip sistemdeki hoparlörler çift yollu olarak tasarlanmış. Oldukça güçlü ses özelliklerine sahip olan ürünün bas birimi 100 watt çıkışa sahip ve setin tamamı maksimum 600 watt gücünde ses üretebiliyor. Ev sineması sistemlerini oluşturan bileşenlerin seçimindeki renk tercihinize bağlı olarak seti siyah veya gümüş renklerde satın almanız mümkün. Ancak setin beraberinde bir dijital ses çözücü bulunmuyor, dolayısıyla bu sete sahip olanların bir kaliteli bir dijital çözücüye sahip olmaları şart.

Yaklaşık fiyatı 400 YTL

Philips HTR5000

DVD oynatıcınızı, kaydedicinizi ve diğer cihazlarınızı eksiksiz bir ev eğlence sistemine dönüştürmeyi planlıyorsanız, bunları Philips HTR5000’e bağlamanız yeterli. Beraberinde dijital alıcısı da bulunan bu set, D sınıfı güçlendiriciye sahip ve DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II ses çözümü yapabiliyor. Bir merkezi, dört çevresel ve bir bas hoparlöründen oluşan sistemin dijital alıcısı genel duruşa uyum sağlayacak biçimde tasarlanmış. Tüm hoparlörleri 115 watt RMS ses çıkışı sunan HTR5000, sunduğu toplam 690 watt ses gücüyle etkileyici bir performansa sahip. Dahili radyosu da bulunan sistem, oturma odanızda farklı atmosferler yaratmak için önceden tanımlanmış ses işleme ayarlarını da barındırıyor.

Yaklaşık fiyatı 450 YTL

Pioneer S-V710
/images/100/0x0/55eb5dcbf018fbb8f8bc78fb


İç dekorasyonunuzda etki bırakacak kadar şık, her bir parçası özenle tasarlanmış bir ev sineması ses sistemi peşindeyseniz ve satın alacağınız şey içinize sindikten sonra fiyatının önemli olmadığını düşünüyorsanız, Pioneer S-V710’da bir göz atmanızda fayda var. İki uzun ön hoparlör, merkez ve uydu hoparlörleri ve bas güçlendiriciden oluşan setteki üyelerin her biri 130 watt gücünde ses üretebiliyor. Setin bir diğer özelliği de manyetik korumaya sahip olması. Yani hoparlörleriniz görüntü cihazınıza ne kadar yakın olursa olsun, görüntüde manyetik alandan kaynaklanan herhangi bir bozulmaya sebep olmuyorlar. Diğer yandan, setle beraber bir ses çözücü bulunmadığı için bu seti tercih edenlerin kaliteli bir ses alıcısının maliyetine de hazır olmaları gerekiyor.

Yaklaşık fiyatı 2.500 YTL

Logitech Z5500

Bilgisayar çevre birimleri piyasasında haklı bir ünü olan Logitech’in Z5500 modeli çevresel ses sistemi, ilk bakışta 188 watt çıkış gücüne sahip ve alışılmadık boyuttaki bas hoparlörüyle dikkat çekiyor. Buna merkez hoparlördeki 69 watt ve her bir uydu hoparlördeki 62 watt ses çıkışının da eklenmesiyle sistemin tamamı yaklaşık 500 wattlık ses gücüne kavuşuyor. Sistem kontrolleri, aynı zamanda bir dijital ses çözücüsü olan küçük bir kontrolcüyle sağlanıyor. Z5500, bir ev sinema ses sistemi olmasının yanında, bilgisayarlar ve oyun konsollarına uyumluluğunu sağlayacak özelliklere de sahip.

Yaklaşık fiyatı 850 YTL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!