Eğlence mekanları ve gece kulüpleri ne zaman açılıyor?

Güncelleme Tarihi:

Eğlence mekanları ve gece kulüpleri ne zaman açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2020 15:32

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile lokanta, restoran, kafe, kıraathane, çay bahçesi gibi işletmelerin çalışma saatine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı. Bu gelişmenin ardından geçtiğimiz mart ayından bu yana kapalı olan gece eğlence mekanlarının ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Peki, eğlence mekanları ve gece kulüpleri ne zaman açılıyor?

Haberin Devamı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının, toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, güvenli mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla bir süredir kapalı olan gece kulüplerinin yeniden açılacağı tarih, son günlerde yoğun şekilde sorgulanıyor. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

EĞLENCE YERLERİ VE NARGİLE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada nargile salonu, kıraathane, eğlence merkezi, gece kulübü, bar gibi tütün ürünlerinin yaygın olarak kullanıldığı mekanların bir süre daha kapalı kalacağını ifade etti. Erdoğan, eğlence yerleriyle ilgili şunları söyledi;

Türkiye olarak biz de bilim kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda virüsün yayılmasını engellemek ve insanımızın sağlığını korumak için pek çok önlem aldık. Nargile salonu, kıraathane, eğlence merkezi, gece kulübü, bar gibi tütün ürünlerinin yaygın olarak kullanıldığı mekanları süratle kapattık.

Haberin Devamı

1 Haziran itibari ile uygulanacak normalleşme takvimimizde de vatandaşlarımızın sağlını gereksiz şekilde riske atacak adımlardan durduk. Dünyada yaklaşık 400 bin insanın hayatına mal olan buluşma gücü ve hızı son derece yüksek bu virüse karşı yürüttüğümüz zorlu mücadelede hata yapma şansımız yoktur. Eğlence mekanları ile nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edecek. Bizim için insan sağlığı her türlü hesabın üzerindedir. Önümüzdeki dönemde de bu konudaki hassasiyetimizi ve kararlılığımızı sürdüreceğiz.

Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

BAKMADAN GEÇME!