Eğitime kar engeli

Güncelleme Tarihi:

Eğitime kar engeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 20:18

Yoğun kar yağışı eğitimi de etkiledi. Yarın Balıkesir'in Bandırma ilçesi, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova ve Bayburt'ta okullarda eğitime bir günlük ara verildi.

Haberin Devamı

Bandırma İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, gazetecilere yaptığı açıklamada etkili olan kar yağışından dolayı ilçe genelinde yarın okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Sonel, kamuda çalışan hamile ve engelli bayanlarında 1 gün idari izinli olduğunu söyledi.

İlçe kaymakamlığı olarak olumsuz hava koşullarıyla mücadele konusunda gerekli tüm tedbirlerin alındığını dile getiren Sonel, “Akşam saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte ana arterlerde buzlanma meydana geldi. Ekiplerimiz bu güzergâhlarda araçları kontrollü olarak yola çıkmalarına izin veriyorlar.” dedi.

Sonel, dün ilçede etkili olan yağışlar sonrasında konutları sular altında kalan 3 ailenin başka bir konuta nakledilmesi konusunda çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

KOCAELİ'DE TAŞIMALI SİSTEME TATİL

Kocaeli'de taşımalı sistemle eğitim veren okullar yarın kar yağışı nedeniyle tatil edildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter hesabından, "Meteorolojik verilere göre kar yağışı azalarak yarın ilimizi terk edeceğinden, eğitim ve öğretime devam edilecektir. Ancak il genelinde taşımalı eğitim ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın eğitime ara verilmiştir" açıklamasında bulundu.

TEKİRDAĞ'DA EĞİTİME BİR GÜNLÜK ARA

Tekirdağ'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verilecek. Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, yaptığı açıklamada, il genelinde yarın okulların tatil edildiğini belirterek, "İlimizde kar yağışı, buzlanma ve soğuk hava nedeniyle tüm okullarda yarın bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir" dedi.

YALOVA’DA OKULAR YARIN TATİL

Yalova Valiliği etkili olan kar ve tipi yüzünden yarın il genelindeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valiliğin aldığı bu karar, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinden duyuruldu.

ÇANAKKALE'DE DE OKULLAR TATİL İLAN EDİLDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, olumsuz hava şartları nedeniyle Yenice, Gelibolu ve Biga'daki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Çanakkale merkez, Lapseki ve Gökçeada ilçelerinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Haberin Devamı

Alınan ikinci kararla, il merkezi ile Çan ilçesindeki ilk ve orta dereceli okullar da yarın tatil edildi.

SAMSUN'DAN DA TATİL HABERİ GELDİ

Samsun'un Havza ve Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın tatil edildiği açıkladı. Yetkililer, Havza ilçesinde milli eğitime bağlı okullarda görev yapan engelli personelin de aynı gün izinli sayılacağını ifade etti.

BAYBURT'TA EĞİTİME FIRTINA ENGELİ

Bayburt'un Demirözü ilçesinde fırtına nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtınanın ilçe genelinde akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Meteorolojik verileri de dikkate aldıklarını belirten Yıldızhan, "Fırtınanın bu gece ve yarında etkili olacağı beklentisi var. Bu nedenle yarın ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerimizde eğitim öğretime ara verme kararı aldık. Yine engelli ve hamile kamu çalışanlarımızda bir gün idari izinli sayılacak" dedi. 

SİVAS KANGAL'DA EĞİTİME ARA

Sivas'ın Kangal ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi. Kangal Kaymakamlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede etkili olan kar yağışı ve kuvvetli lodos nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince Kangal merkez ile merkeze bağlı köylerde eğitime 19 Ocak Salı günü eğitime ara verildi.Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler ile engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

TUNCELİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ 

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, etkili kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verilecek.

Tunceli Valiliğinden edinilen bilgiye göre, yoğun kar yağışının etkili olduğu Pülümür ilçesinde, ilk ve orta dereceli okullar, yarın tatil edildi.
İlçede ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli vatandaşların da idari izinli olacağı öğrenildi. 

KONYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Konya'nın Hüyük ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Hüyük ilçesinde devam eden kar yağışı ile beklenen don ve buzlanma nedeniyle ilçedeki tüm okullarda eğitime 19 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!