Eğitimde ilk fire

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde ilk fire
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Adapazarı okul açılışını erteledi

Okulların açılmasına 6 gün kalırken, deprem bölgesindeki okul karmaşası sürüyor. Adapazarı'nda okulların açılışı, okulların büyük kısmının depremden zarar görmesi ve halkın toparlanamaması nedeniyle ertelendi. Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, okulların açılmasıyla ilgili yetkiyi valiliklere verdiğini açıklamış, ancak Bakanlığın tüm okulları zamanında açabilecek durumda olduğunu belirtmişti.

Adapazarı Valisi Yener Rakıcıoğlu, il merkezindeki okulların 13 Eylül'de açılmasının imkánsız olduğunu, önümüzdeki perşembe günü okul açılış gününün kesinleşeceğini belirtti. Rakıcıoğlu şöyle konuştu:

‘‘Sanıyoruz 10-15 günlük bir gecikme söz konusu. 50 bin öğrencimiz vardı. Bu rakamın ne kadarı ilimizde kaldı bilemiyoruz. Kayıtlar gecikiyor. Durumu iyi olan ilçelere öğrenimi kaydırdık. 40'ın üstünde ilköğretim okulunu, 16 lisenin büyük kısmını deprem etkiledi. Kent merkezindeki eğitimi geciktireceğiz.’’

ŞEHİR MECLİSİ GÖREVDE

Deprem sonrasında her ilin kendine göre aldığı önlemlerden biri de Adapazarı'nda görüldü. Vali başkanlığında kurulan ‘‘Şehir Meclisi’’ bundan böyle depremle ilgili tüm çalışmalardan yetkili oldu. Şehir Meclisi'nde valinin dışında il milletvekilleri, zarar gören belediyelerin ilçe başkanları, Sakarya Üniversitesi Rektörü, oda başkanları, siyası parti il başkanları bulunuyor.

Her pazar günü toplanacak olan ‘‘Şehir Meclisi’’ kentin yeniden yapılanmasıyla ilgili kararları alacak.

Geçtiğimiz pazar günü ilk toplantısını yapan meclis üyeleri, kentin yeni yerleşiminin Kaynarca Bölgesi'nde olmasını istediler.

Ayrıca yıkılan Adapazarı'nın terk edilmeden, imar planının revize edilmesi kararlaştırıldı. 6 bin esnafın mağdur olmasıyla kent merkezinde daha dayanıklı yapılaşmaya gidileceği ve merkezin ticaret ağırlıklı kullanılması benimsendi. Kaldırılan enkazın yerine de yeşil ve spor alanlarının yapılması istendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!