Eğitimciye yeni ücret politikası

Güncelleme Tarihi:

Eğitimciye yeni ücret politikası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Öğretmenlerin tepkisine neden olan ücret kararnamesiyle getirilen önemli düzenlemeler şöyle:

Anadolu liselerinde görevli öğretmenlere haftada kaç saat fiili derse girerse girsin, 10 saat ‘egzersiz’ adı altında ödenen ücret, girdiği maaş karşılığı ve ücretli ders saatleri toplamına oranlandı. Buna göre, haftada 30 saat derse giren öğretmene 10 saat ders dışı ücret ödenecek.

İlköğretim okulları birinci kademede görevli sınıf öğretmenlerine yıl başı ve yıl sonu seminer çalışmalarından dolayı ödenen ücret, bu okullarda görevli branş öğretmenlerine de verilecek. Böylece ilköğretimde görevli 230 bin branş öğretmeninin ek ders ücreti alması sağlanacak.

İlköğretimde görevli sınıf öğretmeninin 13 olan ek ders saati 15'e, branş öğretmenlerinin 12 saati de 18'e çıktı. Böylece iki gruptan 300 binin üzerindeki öğretmenin ek ders ücretinde iyileştirme yapıldı.

Yatılı bölge okulları ve pansiyonlu ilköğretim okullarında nöbet tutan öğretmenlere ilk kez ücret ödenecek. Ayda 48 saati geçmemek üzere 24 saat nöbet için 6 saat ek ders yazılacak. Nöbet tutan öğretmenin bu emeğinin karşılığı ayda 30 milyon lira olacak.

Okullardaki eğitilsel kol, şube öğretmenliği gibi öğrenci kişilik hizmetlerini yürüten öğretmenlerin 3 saatlik ek dersi kaldırıldı. Buna göre bütün öğretmen ve yöneticiler için geçerli olmak üzere ilk kez, ‘ders dışı hazırlık ve planlama görevi’ adı altında, 3-15 saat arasında değişmek kaydı ile ekstra ücret ödenecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!