Eğitim için 430 milyar

Güncelleme Tarihi:

Eğitim için 430 milyar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Vali Erol Çakır, eğitimin öneminin yeniden keşfedildiğini belirterek, hayırsever vatandaşlar tarafından 430 milyar lira değerinde 35 derslik ile çok amaçlı bir spor salonu yaptırılması için protokol imzaladı.

Valilikte düzenlenen törende İstanbul Valisi Çakır'ın yanısıra İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Kadıköy Kaymakamı Hüseyin Eker ve okul yaptıracak olan Halil Türkkan, ÇYDD yöneticileri ve Osmanbey ile Elmadağ Lions Kulüpleri yöneticileri hazır bulundu.

Tören sırasında hayırseverlere teşekkür eden Vali Çakır, ‘‘Bir ülkenin asli serveti kendi insanıdır. Bu insanların eğitimli olması gerekir. Ne kadar güçlü eğitim olursa çağdaş dünyayı takip etmek o denli başarılı olur. Hayırsever vatandaşlarımızın yaptıkları iş kelimenin tam anlamıyla kutsaldır. Bu konuda gücümüzü ve ilhamımızı Türk halkının inancından ve milli kültüründen alıyoruz’’ dedi.

Kadıköy'de 300 milyar lira maliyetli 30 derslikli Halil Türkkan İlköğretim Okulu'nu yaptıracak olan otomotivci ve petrol istasyonu işletmecisi Halil Türkkan, imza töreni sırasındaki konuşmasında, ‘‘Bu yaptıracağım 5'inci okul olacak. Zengin bir adam değilim ama varlıklı insanların eğitime katkıda bulunmalarını isterim’’ dedi.

Suzan Kunt ve ÇYDD tarafından 896 metrekarelik 80 milyar lira maliyetli Fatih Suzan Kunt Çok Amaçlı Spor Salonu için protokol imzalayan ÇYDD Fatih Şube Başkanı Avukat Olcay Yezdani, hayırsever vatandaşlarla gurur duyduğunu söyledi. Törende protokolü Suzan Kunt adına Türkan Paşalı imzaladı.

Şişli Uğur Erkey İlköğretim Okulu'na ise Osmanbey Lions Kulübü ile Elmadağ Lions Kulübü tarafından yaptırılacak 50 milyar lira maliyetli ek 5 derslik protokolünü kulüp başkanları Ömer Faruk ile Nursen Çelikel birlikte imzaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!