Efsane değil gerçek deniz kızı

Güncelleme Tarihi:

Efsane değil gerçek deniz kızı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2008 12:37

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, doğuştan iki kolu olmayan, ancak balıkların da kolları olmadığını fark ederek başladığı yüzme sporunda büyük başarılar elde eden 6 yaşındaki Sümeyye Boyacı'ya onur ödülü verdi.

Haberin Devamı

'ENGELLİ' DENİZ KIZI                        
     
Vali Çalışıcı, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Amine Aygistova ve iş adamı Erdoğan Ercan ile Sümeyya Boyacı'yı yüzme eğitimi gördüğü otelin havuzunda antrenman yaparken izledi.

Sümeyye Boyacı'nın başarılı çalışmaları ve hayat sevinciyle engelsiz olduğunu ispatladığını ifade eden Çalışıcı, şöyle konuştu:

“Sümeyye'nin azmi ve çalışma hırsı bizleri çok duygulandırdı. Özürlülerin de büyük başarılara imza atabileceğini bize ispatladı. Ayakları ile resim yapan Sümeyye artık yüzüyor. Umarım ileride büyük başarılara imza atarak ülkemizi en iyi şekilde temsil eder. İnsanlar kolları veya ayakları olmayanlara (engelli) diyorlar. Fakat Sümeyye, tüm başarıları ve hayat sevinciyle buna itiraz ederek, (ben engelsizim) diyor. Bizler Sümeyye'nin hayatındaki başarıların devam etmesi için onun her zaman kolları olmaya hazırız.”

Kadir Çalışıcı, Aygistova ve iş adamı Erdoğan Ercan'ın desteği ile Boyacı'nın bir otelin havuzunda yüzme dersleri aldığını anımsatarak, iki ayda eğitmen Çiğdem Abaza'nın gözetiminde yüzmeyi öğrenip başarılı çalışmalarında bulunan Sümeyye Boyacı'ya onur ödülü verdi.

“DENİZ KIZI OLMAYA KARAR VERDİ”

Aygistova da mucizelerin imkansız olmadığını, bunun için sadece istemekten çok çalışmak gerektiğini belirterek, Sümeyye'nin bunu başardığını kaydetti.

Ailenin ilk çocuğu Sümeyye Boyacı'nın bir gün annesi Semra Boyacı'ya “Benim kollarım neden yok anne?” diye sorduğunu öğrendiğini anlatan Aygistova, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Anne Semra, kızına (Doğduğunda seni bana göstermek istemediler. Ben seni görmek için, doğumhaneye gittim. Doğumhanede çok çocuk vardı. Hepsinin kolları ve ayakları vardı. Hepsi güzeldi. Ama ben seni hemen tanıdım. İşte bu benim kızım dedim. O, güzel gözlerinle bana gülümsüyordun) demiş. Bu diyaloğu Sümeyye hiç unutmuyor.”
Aygistova, Sümeyye'nin 4,5 yaşındayken ayaklarıyla ilk kez çiçek resmi çizdiğini anımsatarak, “Masallara olan tutkusundan dolayı kendi hayal gücüyle yarattığı masal kahramanlarını çizmeye başlayan Sümeyye'nin hayal gücü Türk Hava Yollarına (THY) kadar ulaştı. Şu anda bir resmi THY müzesinde bulunuyor. Bir gün odasındaki akvaryuma dikkatli olarak baktığında balıkların kollarının olmadığını fark eden Sümeyye, onlar gibi yüzüp deniz kızı olmaya karar verdi ve yüzme sporuna başladı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!