Edirne'de kar yağışı trafiği etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Edirnede kar yağışı trafiği etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2010 17:37

Edirne'de kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

Edirne'de öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi yollarda buzlanmalara neden oldu. Edirne girişindeki Avrupakent civarında 3 araç yoldan çıktı, kentin değişik noktalarında yollarda oluşan buzlanma nedeniyle de 7 maddi hasarlı trafik kazası yaşandı. Sazlıdere rampasında ise çok sayıda araç yolda kaldı.

Karyolları ekipleri ise Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolu ile Edirne-Havsa ve Uzunköprü kara yolunu açık tutmak için kar küreme ve yollara tuz atma işlemini sürdürüyor.

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne ait ekipler rampalarda tuz atma ve kar küreme çalışması yaparken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de yaya kaldırımlarının kardan temizlenmesi için çalışma yapıyor.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, kar kalınlığı kent merkezinde 3 santimetreye ulaştı.

Yetkililer, kar yağışının bu gece tipi şeklinde devam edeceğini, yarın ise yerini çok bulutlu havaya bırakacağını bildirdi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin de şu an itibariyle Edirne merkez ve ilçelerine bağlı köylerden yolların kapandığına dair herhangi bir ihbar almadıklarını söyledi.

Çetin, olası yol kapanmasına karşı 8 ekibin hazır bekletildiğini ifade etti.

Öte yandan, tipi nedeniyle Kırklareli'nin Lüleburgaz-Babaeski ilçeleri arasında ulaşım güçlükle yapılıyor.

Kırklareli merkeze bağlı Dereköy köyü ile Demirköy ilçesine araçların zincirsiz gidişine izin verilmiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!