Edirne'de göçük altındaki işçinin cesedine 17 saat sonra ulaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Edirnede göçük altındaki işçinin cesedine 17 saat sonra ulaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 10:43

EDİRNE’nin İpsala İlçesi’ne bağlı Yapıldak Köyü yakınlarındaki Hamzadere Barajı sulama kanalında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi Veli Gök’ün cansız bedenine kurtarma ekiplerince yaklaşık 17 saat sonra ulaşıldı.

Haberin Devamı

Köy yakınlarında 2013 yılında yapımına başlanan Hamzadere Barajı sulama kanalı inşaatında dün saat 10.00 sıralarında göçük meydana geldi. İhbar üzerine kanal inşaatının bulunduğu mevkide AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma ve Keşan’dan gelen maden işçilerinde katıldığı kurtarma ekibi tarafından işçiler Eyüp Çatalbaş, İlker Karagedik ve Mehmet Taneli’nin enkazdan çıkarılarak Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yeri tespit edilemeyen işçi Veli Gök’ün araması ise gece saatlerine kadar sürdü.

JANDARMANIN İZ KÖPEĞİ BULDU

Spot ışıkların kurulduğu inşaatta saat 03.00 sıralarında Edirne İl Jandarma Komutanlığı’ndan getirilen iz köpeğinin tepki verdiği alanda kurtarma ekiplerince Veli Gök’ün cesedine ulaşıldı. Toprak altından çıkarılan Gök’ün cesedi yapılan inceleme ardından Keşan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı


"İYİ TEDBİR DE ALINMAMIŞ OLABİLİR"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İpsala İlçesi’ne bağlı Yapıldak Köyü yakındaki Hamzadere barajı sulama kanalı inşaatında meydana gelen göçükte, DSİ ve inşaat şirketinin bir ihmali olmadığını ifade ederek, “Yani şirketin burada bir vebali yok. DSİ’nin bir sorumluluğu yok. Ama bu göçüktür, oluyor nedense. Demek ki iyi tedbir de alınmamış olabilir. Ben bilemiyorum. Daha rapor henüz gelmeden konuşmak doğru olmaz, rapor geldikten sonra esas sebebi anlaşılacaktır” dedi.

Toprak altında kalan işçi Veli Gök’ün cesedine gece saat 03.00 sıralarında ulaşıldığını hatırlatan Vali Şahin, “Sanırım Gaziantepli bir kardeşimiz maalesef vefat etti. Allah ruhunu cennet mekan etsin diyoruz. Ve diğer 3 kişi kurtarıldı. Çok hummalı bir çalışma yapıldı. Edirne’den ve Tekirdağ’dan gelen ekiplerin çok büyük uğraşı sonunda üçünü kurtardı. Birinin durumu oldukça ağır, bir işçide vefat etti. Diğerinin durumu da fazla ağır değil ama pek iyi değil. Sulama inşaatında çalışmalar devam edecek. Ben taşkın döneminde ‘kimsenin burnu bile kanamadı’ dedik ama taşkın geçtikten sonra maalesef göçükten dolayı bir vefatımız olduö şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!