Edirne Valisi MSN'i yasakladı

Güncelleme Tarihi:

Edirne Valisi MSNi yasakladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 14:18

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, kurumda mesai saatleri içinde, MSN (Messenger) gibi sohbet programlarının kullanılmasını yasakladı.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, “internet” konu başlığıyla, ilçe kaymaklıkları ile kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği yazıda, Edirne'deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin ”disiplin ve düzen içinde”, mesai saatlerinde çalışmaları gerektiğini bildirdi.

Bu nedenle özellikle internet bağlantılarında görev ile ilgili olmayan sitelere girilmemesini, MSN gibi sohbet programlarını kaldırılması gerektiğini beliren Miroğlu, şunları kaydetti:

“Dairelerle ilgili yapacağım denetlemelerde zaman zaman bilgisayarlar da kontrol edilecek. Görevle ilgili olmayan program ve sitelerin görülmesi durumunda memur, birinci ve ikinci derecedeki amirler hakkında disiplin işlemi yapılacak. Mesleki anlamda tekamül ve hizmette istifade edebilecek konularda internetten yararlanılacaktır. Tüm kurum ve kuruluşlardaki sıralı amirlerin denetlemelerde emre göre hareket etmeleri, bu hususa uymayan memur hakkında yasal işlem yapmaları, emrin tüm personele tebliğ edilerek bilgi verilmesini rica ederim.”

“YASALARA GÖRE HAREKET EDİYORUZ”

Vali Miroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasalara göre, mesai saatlerinde MSN gibi sohbet programlarının kullanılmasının yasak olduğunu belirterek, bu doğrultuda personeli uyardıklarını söyledi. Bu tür programların işleri aksatabileceğini ifade eden Miroğlu, yasalara uygun olarak hareket ettiklerini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!