Edirne’de yerel gazeteler kadınlara emanet

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de yerel gazeteler kadınlara emanet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2002 02:01

Edirne'de günlük yerel gazeteler kadınların hakimiyeti altında. Beş gazeteden ikisinin sahipliğini kadınlar yapıyor. Muhabirden köşe yazarı ve teknik elemana kadar çalışanların büyük bölümü kadınlardan oluşuyor.

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan penceresi Edirne'de günlük 5 yerel gazete yayımlanıyor. Bunlardan Gönül Uyanıktır'ın sahibi olduğu Hudut Gazetesi'nde kadrolu köşe yazarı ve muhabir olarak 3 kadın çalışıyor. Müjgan Şanveli'ye ait Edirne Gazetesi'nde 2 kadın muhabir var. Ayrıca Sonhaber Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmenliği'ni Hilmiye Öz üstleniyor, burada da teknik danışman kadın. 32 yıllık Hudut Gazetesi'nin Sahibi Gönül Uyanıktır, gazeteciliğin sadece erkeklerin yapacağı bir meslek olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Uyanıktır, ‘‘Biz gazeteyi yaparken daha sınırlı, duygusal ve duyarlı davranıyoruz. Gazete bünyesinde çalışanların tamamına yakınının kadın olması sadece tesadüf’’ dedi.

Edirne Gazetesi'nin Sahibi Müjgan Şenveli de gazeteyi babası Murat Turgu'nun ölümünden sonra devraldığını belirterek ‘‘Biz aileden gazeteciyiz. Aile olarak Edirne'de 2 yerel gazete yayınlıyoruz. Zaman zaman oğlum Volkan Şenveli'nin sahibi olduğu Vatandaş Gazetesi bizi atlatıyor, aramızda tatlı rekabet yaşanıyor. Buradaki gazetelere bayanlar hakim olması da gazetelere ayrı bir güzellik katıyor‘‘ diye konuştu.

Sonhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hilmiye Öz ise büyük özveri içinde çalıştıklarını anlatarak, ‘‘Günlük koşuşturma içinde kendimize fazla zaman ayıramıyoruz. Günün ilk saatinden gece geç saatlere kadar gazete tüm zamanımızı alıyor. Meslektaşlarımızla tatlı bir rekabet içinde gazetelerimizi hazırlıyoruz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!