Eczanelere tek noktadan kontrol

Güncelleme Tarihi:

Eczanelere tek noktadan kontrol
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2005 00:00

Türkiye’de telekomünikasyon sektörü yeni bir teknolojiyle tanışıyor. Türk Telekom tarafından temmuz başında piyasaya sunulan G.SHDSL (Simetrik Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı), özellikle kurumsal kullanıcılar için son derece hesaplı bir çözüm.

Bu teknolojinin ülkemizdeki ilk projelendirmesi ise Arıtech’in Türk Telekom ve EDAK Ecza Koop. işbirliğiyle gerçekleştirdiği EDAK G.SHDSL projesi. Eczanelerin ve vatandaşın çok daha kaliteli bir hizmet elde etmesinde rol oynayacak bu proje, hem telekom piyasasına çok yeni sunulan G.SHDSL teknolojisiyle gerçekleştirilmesi, hem de çok lokasyonlu yapısı ile Türkiye’nin en büyük iletişim ağı olması açısından önem taşıyor. Yaklaşık 2.800 aktif eczaneyi, EDAK Ecza Koop. genel merkezini ve şubelerini birbirine bağlayan sistem, EDAK Ecza Koop.’a bağlı eczaneleri tek bir iletişim ağı üzerinde birleştirerek her tür veri alışverişini kolaylaştırıyor.

Düşük maliyetli bağlantı

EDAK için kurulan yeni iletişim altyapısıyla, üye eczaneler, birbiriyle ve kooperatif merkeziyle hızlı ve güvenli bir biçimde haberleşebilecek; eczanelerdeki ilaçlar tek noktadan kontrol edilebilecek ve böylece minimum stokla maksimum verim sağlayacak bir otomasyon altyapısına sahip olunacak. G.SHDSL sayesinde, tek bir noktadan İnternet erişimiyle provizyon sistemlerine daha hızlı erişim sağlanacak; eczane taleplerine uzaktan erişimle daha çabuk ve güvenli şekilde yanıt verilecek. Bu altyapı, önümüzdeki günlerde kullanılmaya başlanacak e.Eczane programı için de önemli adımlardan birini oluşturacak.

DSL (Sayısal Abone Hattı) tabanlı G.SHDSL teknolojisi, kablolu modemler, Kanallı E-1, T-1, Frame Relay ve diğer iletişim araçlarından farklı olarak, TV yayınlarından ev sinema sistemlerine, ses, veri ve video görüntüsünü tek bir medya üzerinden taşıyabilecek bant genişliğine sahip bulunuyor. G.SHDSL teknolojisinin yaygınlaşmasını sağlayacak en önemli faktörlerden biri de yüksek bant genişliği gerektiren bu tür uygulamaların yaygınlaşması ve kullanıcılar tarafından geniş oranda kullanılmaya başlaması. G.SHDSL, İnternet erişimi, uzaktan eğitim, geniş alan ağları, isteğe bağlı video ve IP telefonu gibi çeşitli uygulamaları destekliyor. Simetrik ve hızlı iletişim imkanı veren G.SHDSL teknolojisi, altyapıda pasif cihazlar kullanılması nedeniyle, şirketlerin iletişim ağı ihtiyaçlarına yönelik son derece ekonomik bir alternatif sunuyor.

Genişbant hizmetleri açık

Kurumlarda ses, video, veri ve faks uygulamalarının bütünleşik bir yapıda gerçekleştirilmesine imkan tanıyan G.SHDSL, son derece avantajlı bir teknoloji. İnternet bağlantı hızı, çevirmeli ağ erişimine göre çok daha fazla oluyor. Kullanıcıya, sürekli bağlantıda kalabilme imkanı sağlıyor. Sadece bir defa bağlantı kurmak yetiyor. Yüksek hız gerektiren video, interaktif TV, oyun, video-konferans gibi uygulamalar için uygun bir seçenek sunuyor. Uzak alan ağlarında, DSL bağlantısı ortak kullanılabiliyor. Başka bir deyişle, tek DSL bağlantısı üzerinden birden fazla bilgisayar bağlanabiliyor. Abone tarafı cihaz maliyetleri çok düşük ve kurulumu kolay oluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!