Eczaneler kepenk indirdi

Güncelleme Tarihi:

Eczaneler kepenk indirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2002 01:46

Eczacılar, ilaç satışlarındaki kárlarının Sağlık Bakanlığı tarafından yüzde 10 indirilmesine karşı, bugün ve yarın kepenk kapatıyor. Sağlık Bakanı ise eczacıları tehdit ederek, ‘‘Eczanesini kapatan bedeline katlanır’’ dedi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Mehmet Domaç, Sağlık Bakanlığı'nın uygulamasını protesto amacıyla bugün ve yarın eczaneleri açmama kararı aldıklarını bildirdi. Domaç, yalnızca nöbetçi eczanelerin çalışacağını, diğer eczacıların ise hizmetin aksamaması için nöbetçi eczanelerde hizmet vereceğini kaydetti.

Uygulamanın, zaten zor durumda olan eczacıları, daha da zor duruma düşüreceğini savunan Domaç, uygulama ile eczacıların kár edemez duruma geleceğini, 6-7 bin eczanenin kapanabileceğini ifade etti.

İndirime gidilmesi durumunda, eczacıların hayat şartlarının tamamiyle içinden çıkılmaz bir hale geleceğini, bunun da 20 bin kişinin işsiz kalması anlamı taşıdığını ifade eden Domaç, Sağlık Bakanı Osman Durmuş‘a bu kaygılarını ilettiklerini, uygulamadan vazgeçmesini istediklerini belirtti. Ancak Sağlık Bakanı Durmuş‘un, isteklerini kabul etmediğini dile getiren Domaç, 40 Eczacı Odası'nın isteğiyle, indirimin uygulanmaya başlanacağı gün olan 15 Ocak‘ta, kepenk indirme eylemi yapma kararı aldıklarını söyledi.

Eczanelerin birkaç gün kapalı kalabileceğini anlatan Domaç, ‘‘Artık hizmeti sürdürme şansımız kalmadı. Eczaneler zaten birer birer kapanacak’’ diye konuştu. Sağlık Bakanı Osman Durmuş ise Türk Eczacıları Birliği ve bağlı odaların, eczacıları yanlış bilgilendirerek, kendilerini doğrudan ilgilendirmeyen bir konuda yasadışı eyleme sürüklediğini öne sürdü. Durmuş, bir haksızlığı gidererek, ilaç fiyatlarında yüzde 10 indirime gitmelerinin, Sağlık Bakanlığı'nın yetkisinde olduğunu vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!