Eczaneler açık mı? Eczaneler çalışıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Eczaneler açık mı Eczaneler çalışıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2020 13:34

Corona virüsünü önleme kapsamında birçok kurum tatil oldu ya da nöbet usulüne dayalı çalışmaya başladı. Bu gelişmenin ardından eczanelerin de bu süreçte çalışıp çalışmadığı merak ediliyor. Konu hakkında araştırma yapan vatandaşlar, bulacaklara yanıtlara göre planlarını şekillendirmek istiyor. Peki, eczaneler açık mı? Eczaneler çalışıyor mu?

Haberin Devamı

Eczaneler çalışma saatleri merak konusu oldu. Corona virüsü salgınını önleme dolayısıyla pek çok işletmede faaliyetlere ara verildi. Eczanelerle işleri olan vatandaşlar da oralarda çalışma durumunu merak ediyor. İşte, konuya dair merak edilenler...

Şu anki durumda eczanelerin çalışma saatlerinde herhangi bir değişiklik yok. Eczaneler normal çalışma saatlerinde hizmet vermeye devam ediyor.

ECZANE ÇALIŞMA SAATLERİ

Eczanelerin hafta içi mesai saatleri 08:30 – 19:00 saatleri arasındadır. Öğle yemeği molaları yoktur. Cumartesi günleri ise 09:00 ile 13:00 saatleri arası çalışmaktadırlar. Pazar günleri eczaneler açık olmaz. Bu durumlarda ilaç ihtiyacı olan vatandaşlar bölgelerindeki nöbetçi eczaneler vasıtası ile hizmet alabilir

Eczaneler ile ilgili en çok merak edilen konular arasında hafta içi/hafta sonu mesai saatleri bulunuyor. Eczaneler 08:30 - 19:00 / 09:00 - 13:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Haberin Devamı

Nöbetçi eczane listeleri, il sağlık müdürlüğü tarafından bölge eczacı odalarına, Türk Eczacıları Birliğine, il emniyet müdürlüklerine, garnizon komutanlıklarına, danışma servislerine, yataklı tedavi kurumlarına, mahalli veya ulusal gazetelere ve ilgili olabilecek diğer kurumlara gönderilir. Ayrıca nöbetçi eczanelerin isim ve adreslerini gösteren listeler il sağlık müdürlüğünün internet sitesinde ilân edilir.

Gece nöbet tutacak eczanelerin gece boyunca kapılarının açık olması zorunlu değildir. Ancak eczane sahip ve mesul müdürünün veya ikinci eczacının, başvuru hâlinde gereken hizmeti yerine getirmesi zorunludur.

 

BAKMADAN GEÇME!