Ecevit'e, tarikat destekçisi suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Ecevite, tarikat destekçisi suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Lideri Bülent Ecevit'i sert bir dille eleştirerek, ‘‘Geçmişte CHP'de görev üstlenmiş bir siyasetçinin günümüzde tarikat destekçiliği yapmasına dikkat ederseniz, siyasette ilkenin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılır’’ dedi.

Karadeniz gezisini dün de sürdüren Baykal, önceki gün konvoyunda meydana gelen iki ayrı kazada ölen 5 kişinin ailelerini ziyaret etti. Baykal, daha sonra Giresun ve Trabzon'un ilçelerinde propaganda çalışması yaptı.

Baykal, önceki akşam Giresun'da parti örgütünün düzenlediği yemekte, siyasetin bir ilkeler bütünü olduğunu söyledi. İlkesizliğe örnek olarak ad vermeden Ecevit'i gösterdi. Önümüzdeki seçimde Karadeniz örgütüne büyük görev düştüğünü belirten Baykal, bunun Türkiye'nin bir kader seçimi olacağını söyledi. Baykal, partililerden seçimler için propaganda seferberliği başlatmalarını istedi. Baykal, Bulancak'ta yaptığı konuşmada da, Refahyol iktidarı döneminde Türkiye'de bir askeri darbenin CHP'nin çabalarıyla önlendiğini savundu. O dönemde bir sıkıntı olmasın diye Refahyol iktidarını aşabilmek için büyük çaba harcadıklarını söyleyen Baykal, mevcut hükümetin de bu çabanın ürünü olduğunu bildirdi. Baykal, dün Giresun'un Espiye İlçesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Aydın Güven Gürkan'ın istifasıyla ilgili olarak, ‘‘Siyasi maratonda birlikte koştuğumuz dönem için kendisine teşekkür ederim. Bundan sorasının hem CHP hem de kendisi için hayırlı olmasını dilerim’’ yanıtını verdi.

CHP'de ‘Sol Birlik’ endişesi

CHP'den önceki gün istifa eden İzmir Milletvekili Aydın Güven Gürkan'ın Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Halkın Demokrasi Partisi (HADEP), İşçi Partisi (İP) ve Barış Partisi (BP) arasında ittifak sağlayarak seçime birlikte girmesi yönündeki çabası, CHP'de endişeye neden oldu. Birçok CHP milletvekili solda sağlanacak böyle bir ittifakın daha çok kendilerini vuracağı ve partiyi güç durumda bırakacağına inanıyor. Muhalif milletvekilleri Fikri Sağlar ile Mehmet Moğultay'ın ise partiden ayrılmayı düşünmedikleri bildirildi. CHP milletvekilleri dün TBMM kulisindeki sohbetlerinde şu kaygıyı dile getirdiler:

Bugün yapılan kamuoyu yoklamalarında HADEP'in oy oranı yüzde 5-7 arasında gözüküyor. En az yüzde 3 civarında da ÖDP oyları var. BP ve İP ile ittifak sağlandığı takdirde ‘solda birlik olarak’ çıkacak bu hareket daha çok CHP seçmeninden oy alır. CHP seçimde baraja takılabilir.

Pide iştahı

CHP Lideri Deniz Baykal, Giresun'dan Trabzon'a gidişinde Espiye'de verilen yemek molasında iştahlı olduğunu gösterdi. Baykal, kendisine ikram edilen meşhur ‘Espiye pidesi’ni görünce gazetecilere, ‘‘Siz fotoğraflarınızı çekin, ben daha sonra pideyi sakin sakin yiyeyim’’ dedi. Yaklaşık 1 metre boyunda olan ve içinde kıyma, peynir ile yumurta bulunan pideyi iştahla yiyen Baykal'ı gören partililer, ‘‘Deniz Bey'in iştahı yerindeymiş’’ dediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!