Ecevit, Devlet Mezarlığı'na defnedilecek

Güncelleme Tarihi:

Ecevit, Devlet Mezarlığına defnedilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2006 12:50

Bülent Ecevit, Devlet Mezarlığı'na gömülecek. Cumartesi günü DSP Genel Merkezi önünde başlayacak törenin ardından Ecevit'in cenaze namazı Kocatepe Camii'nde kılınacak.

Bülent Ecevit’in Devlet Mezarlığı'na gömülebilmesi amacıyla hazırlanan 4 maddelik yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu. Eşi Rahşan Ecevit'in de karşı çıkmamasının ardından Ecevit'in Ankara’daki Devlet Mezarlığına gömülmesi kesinleşti.

Haberin Devamı

Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’e taziye ziyaretinde bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan da bu yönde bir açıklama yaptı. Erdoğan, gazetecilerin "Rahşan hanım sayın Ecevit'in defin yeriyle ilgili bir talepte bulundu mu" sorusuna "Farklı talepleri olmadı" yanıtını verdi.

Öğleden sonra açıklama yapan eski DSP Milletvekili Emrehan Halıcı, Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnedileceğini söyledi.

Eski DSP Milletvekili Halıcı, Bülent Ecevit'in defin edilmesine ilişkin programın netleştiğini ifade etti. Halıcı'nın verdiği bilgiye göre, Ecevit için DSP Genel Merkezi ve TBMM'de tören düzenlenecek. Ecevit'in cenaze namazı, öğle namazının ardından Kocatepe Camii'nde kılınacak. Ecevit, daha sonra Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

MAVÄ° KOLTUK BOÅžTU

Rahşan Ecevit, eşi Bülent Ecevit'in ölümünden sonra ilk kez dün basının karşısına çıktı. Saat 14.30 sıralarında Oran'daki evinin önünde bekleyen gazetecileri konutuna davet eden Ecevit, sadece muhabirleri içeriye aldı.

Haberin Devamı

Evde, Bülent Ecevit'in oturduğu mavi koltuk boş bırakılmıştı. Rahşan Ecevit koltuğun yanındaki sandalyeyi işaret ederek, "Ben hep buraya otururum" dedi ve mavi koltuğu boş bırakarak sandalyesine oturdu. Gazetecilerin, Rahşan Ecevit'e ilk sorusu, "Nasılsınız, sağlığınız nasıl" oldu. Rahşan Ecevit, "İyiyim, gördüğünüz gibi sağlıklıyım" yanıtını verdi. "Halka bir mesajınız olacak mı?" sorusu üzerine ise Rahşan Ecevit, "Cenazeden sonra bir demecim olacak" demekle yetindi. Rahşan Ecevit, tek tek bütün gazetecilerin elini sıktı ve başsağlığı dileklerini kabul etti. Evin içinde, Bülent Ecevit'in çalışma odasındaki eşyalar bıraktığı gibi duruyordu. Masanın üzerinde ise Bülent Ecevit'in yazdığı, "Karşı Anılar" ve "El Ele Büyüttük Sevgiyi" adlı kitaplar vardı.

Ecevit'in cenazesine tüm siyasi partilerden, devlet kuruluşlarından, sivil toplum örgütlerinden geniş bir katılım olması bekleniyor. Ayrıca tatil günü olması nedeniyle ülkenin dört bir yanından halkın Başkent'e akın edeceği bildiriliyor.

Türk-İş üyesi işçiler, 40 ilden kaldırılacak otobüslerle Ankara'ya gelerek, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in cenaze törenine kitlesel olarak katılacak. Törene özellikle Zonguldak'taki maden işçilerinin geniş katılımda bulunacağı öğrenildi. Maden işçileri törene, baret ve işçi tulumlarıyla katılacaklar.

Haberin Devamı

GERGÄ°NLÄ°K ENDÄ°ÅžESÄ°

Bazı belediyeler, Ecevit'in cenazesi için başkente gideceklere otobüs tahsis edecek. Bu otobüslerle Ankara'ya gelmesi beklenen onbinlerce kişi ile aynı gün 2'nci Olağan Kongresi'ni yapacak AKP'liler arasında bir gerginlik yaşanmasından korkuluyor. AKP'liler kongre için ASKİ Spor Salonu'nda toplanacak. Ecevit için yapılacak törenler ise DSP Genel Merkezi'nde başlayacak, Meclis bahçesinde devam edecek ve Kocatepe Camii'nde de cenaze namazı kılınacak.

Güvenlik güçleri, cumartesi günü için komşu illerden takviye istedi. İzinler kaldırıldı ve izinde olan personele çağrı yapıldı.

ERDOÄžAN: HAZÄ°RAN AYINDA KARAR ALDIK ERTELEYEMEYÄ°Z

Başbakan Erdoğan, Ecevit’in cenazesine katılacağını belirtirken, aynı gün yapılacak AKP kongresinin ertelenip ertelenmeyeceği tartışmalarıyla ilgili olarak, Evet sıkıntımız olacak. Bizim kongremiz ta Hazran ayında ilan edilmiş olan bir şey. Bu saatten sonra bir şey yapamayız“ dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evet sıkıntımız olacak. Bizim uluslararası davetlilerimiz var. benim Pazar günü Medeniyetler ittifakı'nın İstanbul'daki zirve toplantım var. Sayın Zapatero katılacak. O toplantıyı yapacağız. Bizim kongremiz ta Haziran ayında ilan edilmiş olan bir şey. Bu saatten sonra bir şey yapamayız. Mümkün değil ama tabii ki, gönlümüz arzu ederdi ki, tüm bakan arkadaşlarımız büyük çoğunlukla orada olalım. Ama artık biz bir görev taksimi yapacağız. Ben cenaze törenine katılacağım. Kabre gidemeyeceğim ama Meclis'teki ve Kocatepe'deki törenlere katılacağım.Kongre normal başlayacak. Takdim tehir yapılacak. Kocatepe'deki cenaze töreninden sonra kongreye gelip konuşmamı yapacağım."

Haberin Devamı

İÇİŞLERÄ° BAKANLIÄžI ÖNLEM ALACAKÂ

Erdoğan güvenlik sorunu yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de, “İçişleri Bakanlığımız elinden gelen bütün tedbirleri alacak. Tabii böyle bir günde herkes eğer görev alanı içerisinde görevlerini yerinde yaparsa herhangi bir şey doğmaz. Burada aklıselim hakim olduktan sonra herhangi bir sıkıntı doğmaz. Benim örgütümün tüm insanları direkt kongresine gelecek. kongre alanı bellidir“ dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!