E-Tebligat zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Güncelleme Tarihi:

E-Tebligat zorunluluğu ne zaman başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 13:49

Tebligat işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Elektronik Tebligat Talep Bildirimi, 1 Nisan 2016 tarihi itibaren zorunlu olacak. Bu zamana kadar vatandaşların e-tebligat başvurularını bir an önce gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

E-Tebligat uygulaması için başvuru tarihi bu ay yani Ocak 2016' da yapılması planlanıyordu. Ancak süre 1 Nisan 2016' ya kadar uzatıldı.

Tebligat sistemi ile artık daha güvenilir bir yöntem izlenecek ve online bir şekilde teslimleri gerçekleşecek.  Nisan ayından itibaren mükelleflerin zorunlu olduğu Elektronik Tebligat (e-tebligat) sistemine geçilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi dairelerinin düzenlediği, tebliğ edilmesi gereken belgeler bu sistemden sonra  artık elektronik ortamda tebliğ edilecek.

E-TEBLİGAT BAŞVURU FORMU

Vatandaşlar, tüzel kişi veya gerçek kişi olarak başvurularını, vergi dairelerinden yapacak. Vergisi mükellefleri sisteme kayıt olmak için, "Elektronik Tebligat Talep Bildirimi" formunu doldurarak başvuruda bulunabilecek.

E-tebligat başvuru formuna vatandaşlar, Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Dairesi Hizmetleri internet sayfası olan "intvrg.gib.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.  Şirketler ve Diğer Tüzel Kişiler için ayrı Gerçek Kişiler için ayrı olmak üzere iki çeşit bildirim formu olan sistemde mükellefler, belgelerin gerekli yerleri doldurulduktan sonra  vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekecek.

Haberin Devamı

E-TEBLİGAT ZORUNLU OLACAK MI?

E-Tebligat sistemi Nisan 2016' dan itibaren zorunlu bir sistem olacak.  Resmi olarak, "456 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 01/01/2016 tarihi itibariyle ticari, zirai ve mesleki kazancı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri ile kurumlar vergisi mükelleflerine e- Tebligat sistemini kullanma zorunluluğu getirilmiştir. Buna göre 28/12/2015 tarihi itibariyle zorunluluk kapsamında bulunan 1.232.000 gelir vergisi ve 389.000 kurumlar vergisi mükellefi uygulamadan yararlanmak için başvuruda bulunmuştur. " açıklaması yapılmıştır.

E-Tebligat için, vatandaşların E-Tebligat Başvuru Formlarını doldurularak zorunlu olan bu uygulamada yer almaları gerekecek.

Elektronik ortamda hazırlanan tebligatlar, E-Tebligat yönetmeliğine göre e-posta işlemlerini Ptt Kep aracılığı ile gerçekleştirebilecek. 

E-Tebligat zorunluluğu ne zaman başlıyor

BAKMADAN GEÇME!